DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Canon’un Ana Sponsoru Olduğu, Bu Yıl 5.si Düzenlenen Memleketler arası Fotoğraf Aktifliği “PHOTOMARATON”, 29 Ekim’de İstanbul’da Bayram Coşkusuyla Bir Ortada Gerçekleşti

Canon’un Ana Sponsoru Olduğu, Bu Yıl 5.si Düzenlenen Memleketler arası Fotoğraf Aktifliği “PHOTOMARATON”, 29 Ekim’de İstanbul’da Bayram Coşkusuyla Bir Ortada Gerçekleşti

ABONE OL
Kasım 11, 2022 19:54
Canon’un Ana Sponsoru Olduğu, Bu Yıl 5.si Düzenlenen Memleketler arası Fotoğraf Aktifliği “PHOTOMARATON”, 29 Ekim’de İstanbul’da Bayram Coşkusuyla Bir Ortada Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve sokak fotoğrafçılığının en tanınan tertipleri ortasında gösterilen PhotoMaraton “Fotoğraf Şenliği”, bu yıl 5. kere İstanbul sokaklarında gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) takviyeleri ve Canon’un ana sponsorluğunda, Fotoğraf Tertipleri Derneği (FOTON) tarafından hayata geçirilen fotoğraf aktifliği 29 Ekim sabahı saat 09:00’da Tarihi Sirkeci Garı’nda başlayarak Beyazıt ve Şişhane rotalarında devam etti. Tüm gün boyunca süren ve saat 21:00’da tamamlanan aktiflik kapsamında toplamda 3.563 fotoğraf ve 15 görüntü gönderimi gerçekleştirilmesiyle bu vakte kadarki en yüksek iştirakli PhotoMaraton’a imza atıldı.

Amatör ve profesyonel binden fazla fotoğraf-severi buluşturan aktiflik bu yıl 29 Ekim’de gerçekleştirilerek iştirakçilerin adeta bayram coşkusunu arttırdı. Fotoğraf meraklıları, tüm gün süren aktiflikte Sirkeci- Beyazıt- Şişhane tema noktalarında anons edilen temalar çerçevesinde fotoğraf çekti.

Canon ise aktiflik müddeti boyunca Sirkeci Tren Garı’nda açtığı stantla iştirakçilerin yanında oldu. Aktifliğin unutulmaz atmosferini ölümsüzleştirmek isteyen iştirakçilerin çekmiş olduğu hatıra fotoğrafları Canon Pixma G640 ile basılırken; EOS R ve RF lens serilerine ek olarak lansman eserleri olan EOS R7, R10 ve Selphy CP1500 eserleri fotoğraf severlerin görücüsüne çıktı. Bunun yanında Canon, alanda sağladığı makine bakım & paklık hizmetiyle de etkinlikteki Canon kullanıcılarına özel yarar sağladı.

Öte yandan aktiflik iştirakçilerinden gelen istatistiklere nazaran bu yıl da PhotoMaraton iştirakçilerinin kamera kullanımında yüzde 52’lik oranla Canon, açık orta iştirakçilerin tercihi oldu.

Hafızalara kazınacak manzaralara sahne olan aktifliği bu yıl da ana sponsor olarak destekleyen Canon’un Orta Doğu ve Türkiye B2C Pazarlama Yöneticisi Bengü Topçu tertibi şu kelamlarıyla kıymetlendirdi;

“Geçtiğimiz yıl ana sponsor olarak yer aldığımız PhotoMaraton İstanbul’da, imajlı kıssa anlatıcılığına olan inancımızla bu yıl da tekrar birlikte olmaktan büyük memnunluk duyuyoruz.

Bu yıl da pahalı heyet üyelerimizin yorumlarıyla belirlenen kazanan fotoğrafçılara, PhotoMaraton genel birincisine vereceğimiz Canon EOS R10 + RF-S 18-45 Kit de dahil toplamda 15 adet Canon imzası taşıyan armağanımız olacak.

Kurumsal ideolojimiz olarak benimsediğimiz Kyosei; Japonca’da “ortak yarar için birlikte yaşamak ve çalışmak” perspektifiyle kültür, sanat ve spor faaliyetlerini desteklemeye değer veriyor ve bu doğrultudaki aktifliklerin yanında olmaya itina gösteriyoruz.”

Tema birincilerinin mükafatları bu yıl da Canon’dan

PhotoMaraton İstanbul 2022 sonuçlarının Aralık ayında düzenlenecek bir merasimle ilan edilmesi planlanıyor. Dijital kategoride 9 temadan 9 fotoğrafın ödüllendirileceği aktiflik kapsamında 9 tema birincisi ortasından seçilecek PhotoMaraton İstanbul 2022 Genel Birincisine Canon EOS R10 + RF-S 18-45 Kit; öbür 8 tema birincisine Canon EOS M50 Mark II Vlogger Kit; Taşınabilir kategori 3 tema birincisine QX10 + XS-20L, Analog ve Görüntü kategorileri tema birincilerine CP1300 + KP108IN ikramlarının sahibi olacak.

38. yılını kutlayan PhotoMaraton tüm dünyada 90’dan fazla ülkede düzenleniyor

1984 yılından bu yana 90’dan fazla ülkede düzenlenen memleketler arası sokak fotoğrafçılığı aktifliği PhotoMaraton, 2018’den itibaren Türkiye’de her sene giderek artan bir iştirakle düzenlenmeye devam ediyor. Bugüne kadar 5000’den fazla kişinin katıldığı aktiflik; müzik, dans ve performans şovlarıyla panayır havasında geçiyor.

Her yıl değişen ve tarafsız bir çizgide olan PhotoMaraton heyeti 2022 yılında birbirinden tecrübeli isimlerden oluşuyor. Bülent Teymur, Hakkı Yıldırmaz, Mert Çağıl Türkay, Az Ede, Hasret Demircan, Serdar Akçay, Timurtaş Onan ve Zehra Çöplü üzere isimler bu sene PhotoMaraton’un heyeti olarak misyon alıyor.

Ayrıca aktiflik boyunca çekilecek fotoğrafların tema belirleyicileri ortasında Canon Marka Elçileri olan Onur Çam ve Emirkan Cörüt ile birlikte Ömer Serkan Bakır üzere fotoğraf dünyasının yakından tanıdığı isimlere ek olarak Emel Sezer, Gılgın Mete Delibay, Gülsen Salman, K. Deniz Kalaycı, Soner Arkan, Zeki Çelik Cüneyt Güngör, Serhat Akın, Yonca İnceoğlu, Abdulkadir Karataş, Ahmet Hamza Üstün, Murat Türkbıkmaz üzere isimler yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.