DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22410600,84%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi Adana Memleketler arası Tarım Fuarı’nı açtı

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi Adana Memleketler arası Tarım Fuarı’nı açtı

ABONE OL
Kasım 23, 2022 23:51
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi Adana Memleketler arası Tarım Fuarı’nı açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizin kıymetli kesimlerinden tarım ve hayvancılığın yerli ve yabancı paydaşlarını buluşturan Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 15. sefer kapılarını bugün açtı. 5 Kasım’a kadar sürecek olan fuar, Tüyap Adana Memleketler arası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 20’nin üzerinde ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi ağırlayacak. Fuarda tarım, hayvancılık ve bahçecilik alanlarında muhtaçlık duyulacak her türlü eser, ekipman, teknoloji ve yenilikler sergileniyor.

Adana 15. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Sanayisi Fuarı ve Adana Sera-Bahçe 15. Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı, tarımın kalbi Adana’da 35.000 m2’lik alanda gerçekleşiyor. Tüyap Adana Memleketler arası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda 140’ın üzerinde firma ve firma temsilciliği; tohumculuk, seracılık, bahçecilik, çiçekçilik, tavukçuluk, süt sanayisi, agro-bilişim üzere özel alanların yanı sıra en yeni tarım-hayvancılık mekanizasyon ve teknolojilerini ziyaretçilerine tanıtıyor.

Fuarın bugün gerçekleşen resmi açılış merasimine kent protokolü ile birlikte Tüyap Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Tüyap Fuarcılık Kümesi İcra Konseyi Lideri Zeynep Ünal Öztop, Adana Ticaret Borsası İdare Heyeti Lideri Şahin Bilgiç, Adana Büyükşehir Belediye Lideri Zeydan Karalar, Adana Valisi Süleyman Elban ve T.C. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi katıldı.

Türkiye’nin en büyük ovası Çukurova’nın tek milletlerarası nitelikteki tarım fuarı olan fuar, Balkanlar, Orta Asya, Körfez ülkeleri, Kuzey ve Orta Afrika ülkeleri ile İran’dan 250’nin üzerinde yabancı iş insanını ve 60’ın üzerinde vilayet ve ilçeden yerli ziyaretçiyi 1-5 Kasım tarihleri ortasında tek çatı altında buluşturacak. Fuarı 200.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuar büyüyerek açıldı

Fuarın resmi açılış merasiminde konuşan Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Akdeniz’in en büyük deltalarından biri olan Çukurova’da böylesine değerli bir fuarı açmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sizlerin de bildiği üzere Tüyap olarak, Türkiye’nin dört bir yöresinden tarım firmalarını fuarlarımızda bir ortaya getirerek hem çiftçilerimizin hem profesyonel ziyaretçilerimizin gereksinimi olan eserlere ulaşmalarına imkan sağlıyoruz. Adana’ya başka bir parantez açmamız gerekiyor. Emelimiz, Adana’nın iktisadına katkının yanında, çiftçilerimizin aktüel teknolojileri yakalaması firmalardan verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından bilgiler alması, Türkiye’nin ziraî girdisi için de çok değerli. Adana Tarım ve Sera-Bahçe Fuarımız geçtiğimiz yıla oranla metrekare olarak 40’lık bir büyümeyle açılıyor. 140’a yakın firma ve firma temsilciliği fuara katılıyor. Fuarımızda emeği geçen paydaşlarımıza teşekkür ediyor, fuarımızın iyi uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Üretileni ve üreticileri destekliyoruz”

Fuarın açılışını yapan T.C. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ise Adana’nın tarım konusundaki kritik değerinden bahsederek, “Öncelikle bu hoş açılış vesilesiyle aranızda olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtiyorum. Bu fuar ülkemizin geliştiğinin, büyüdüğünün, bu ülkede tarımın ne kadar aralık kat ettiğinin de çok açık bir kanıtı. Bugün Türkiye’de pandemiye, global ısınmaya, Rusya-Ukrayna savaşına karşın tek bir eserin rafta yokluğu hissedilmiyorsa, bunu bu ülkenin üreticisine borçluyuz. Alışılmış ki burada fuar değerli, tarım fuarı olması benim açımdan çok kıymetli. Gençlerin ilgisini de tarıma çekmemiz ve stratejik eserlere değer vermemiz gerekiyor. Pandemi sonrasında artık fuarda şenlik var, fuarda bir doluluk var. Komşu ve civar vilayetlerden gelen ziyaretçileri arttırmamız lazım, bu tıpkı vakitte bir turizmdir. Geçmişte bu fuarları öteki ülkelere giderek, oralardaki teknolojik gelişmeleri o ülkeleri ziyaret ederek görürdük. Lakin şu anda tüm Türkiye’de bu var. Ben buraya dayanak olan ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu fuarın önemsenmesi gereken ve daha da geliştirilmesi gereken bir fuar olduğunu, bilhassa de kent tarımı ismine bunun kesinlikle yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum. Üretileni ve üretici kardeşlerimizi destekliyor, desteklemeye de devam ediyoruz. Bu fuarımız inşallah ebediyen gelişerek devam etsin diyorum” kelamlarını kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.