DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Lüleburgaz’ın atık toplama sistemleri o ilçelere örnek olacak!

Lüleburgaz’ın atık toplama sistemleri o ilçelere örnek olacak!

ABONE OL
Kasım 4, 2022 01:39
Lüleburgaz’ın atık toplama sistemleri o ilçelere örnek olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) Lüleburgaz’da bir yıldır muvaffakiyetle uygulanan ve tonlarca atığın dönüştürülmesini sağlayan Akıllı Atık Tanıma Sistemlerini inceledi. Uygulamayı Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde hayata geçirmeyi düşündüklerini söyleyen Birlik Lideri Erhan Engin, “Hem masraflardan kaçınmak hem de ulusal sermayeye bir katkımız olması açısından çok önemli” dedi.

Lüleburgaz’da bir yıl evvel “Hem vatandaş hem etraf kazanacak” sloganıyla hayata geçen Akıllı Atık Tanıma Sistemleri Türkiye’ye örnek oluyor. Sürdürülebilirliği açısından Türkiye’de birinci ve tek olan projeyle ilgili GÜNEKAB heyeti incelemelerde bulunmak üzere Lüleburgaz’a geldi. Lüleburgaz’daki Akıllı Atık Tanıma Sistemleri’nin işleyişi hakkında yetkililerden bilgi alan GÜNEKAP üyeleri uygulamaya hayran kaldı.

“Yapılmış şey her vakit daha iyidir”

Uygulamanın işleyişinden epey şad kalan GÜNEKAB Lideri Erhan Engin, “Geri dönüşümün kullanılabilirliği ve atıkların kaynağında ayrıştırılmasına nasıl katkı sunabiliriz noktasında bunun araştırılması için Lüleburgaz’da kurulan bir sistem var. Pek hoş. Sıfırdan güzeldir. Yapılmış bir şey hiç yapılmamasından her vakit daha güzeldir. Lüleburgaz Belediyesi bu mevzuda kararlı. Sistem düzgün gidiyor üzere gözüküyor” dedi.

Keşan, İpsala ve Enez’e planlanıyor

Engin uygulamanın yazlık nüfusu ağır olan Keşan, İpsala ve Enez’e uygulanmasının planlandığını söyleyerek, “Biz yazlık nüfusu ağır olan bir bölgeyiz. Münasebetiyle ambalaj atıkları çok fazla oluyor. Bunların nakliyesi de masraf oluşturuyor. Hem bu masraflardan kaçınmak hem de ulusal sermayeye bir katkımız olması çok önemli” diye konuştu. Öte yandan Edenred firması yetkilisi İzzet Gürgül de , Lüleburgaz’ın akıllı atık tanıma sisteminin birinci geniş kapsamlı örneği olduğunu belirterek, projenin Türkiye’ye çok büyük bir yarar sağlayacağını söyledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.