DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341080,92%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konak Belediyesi’nin sıhhat hizmetleri yüz güldürüyor

ABONE OL
Kasım 4, 2022 00:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konak Belediyesi’nin sunduğu konutta sıhhat ve hasta nakil ambulansı hizmetleri Konaklının yüzünü güldürüyor. Belediyenin uzman tabip ve sıhhat çalışanlarından oluşan grupların sunduğu hizmetlerden yıl içinde yararlanan hastaların sayısı 1000’i aştı.

Konak Belediyesi Sıhhat İşleri Müdürlüğü’nün aralıksız sürdürdüğü meskende sıhhat ve hasta nakil ambulansı hizmetleri Konak’ta yaraları sarıyor. Belediyenin uzman hekim ve sıhhat işçilerinden oluşan gruplar, sürat kesmeden sürdürdükleri hizmetlerle muhtaçlığı olan Konaklılar için seferber olurken, yılbaşından bugüne

evde sıhhat ve hasta nakil ambulansı hizmetlerinden yararlananların sayısı da 1000’i geçti.

Konak Belediyesi Sıhhat İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Konutta Sıhhat Hizmetleri ünitesi, sıhhat kuruluşuna gidemeyecek durumda olan hastanın konutuna ulaşarak gerekli sıhhat hizmetini eksiksiz uyguluyor. Yatak yarası, yara ve diyabetik ayak bakımları ile ameliyat pansumanı, dikiş alma, sonda takma-çıkarma, şeker, tansiyon ölçümü üzere hastanın gereksinim duyduğu kolay tıbbi müdahaleler ihtimamla gerçekleştiriliyor.

Ücret alınmıyor

Ekipler ayrıyeten Sıhhat Bakanlığı tarafından belirlenen teknik ve tıbbi donanıma sahip ambulansla hasta nakil hizmeti de veriyor. Hafta içi mesai saatlerinde verilen hizmet sayesinde kendi imkânlarıyla rastgele bir sıhhat kuruluşuna gidemeyecek durumda olan hastalar meskenlerinden alınarak hastaneye götürülüyor, tedavi sonrasında da tekrar konutuna bırakılıyor.

Konak Belediyesi’nin fiyatsız olarak sunduğu bu hizmetlerden bu yıl içinde yararlanan hastaların sayısı 1000’i aştı. Bu yılbaşından beri 217 vatandaş Konak Belediyesi’nin meskende sıhhat hizmetinden yararlanırken, 931 hasta da randevu günü ve saatinde ambulansla sıhhat kuruluşlarına taşındı ve yine meskenlerine bırakıldı.

Önce randevu şart

Konak Belediyesi Sıhhat İşleri Müdürlüğü’nün konutta sıhhat ve hasta nakil ambulansı hizmetlerinden yararlanmak isteyen hasta ya da yakınların en az bir gün evvel Konak Belediyesi Sıhhat İşleri Müdürlüğü’nün 0 232 484 22 91 numaralı telefonunu arayarak randevu alması gerekiyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.