DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331770,62%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kastamonu tanıtım günleri Bağcılar’da başladı

ABONE OL
Haziran 28, 2023 02:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bağcılar Belediyesi’nce düzenlenen “Memleket Günleri” kapsamında Karadeniz’in incisi Kastamonu’nun tanıtım günleri Bağcılar’da yapılıyor. Bir hafta sürecek aktiflikte Kastamonu’nun yöresel eserleri ve lezzetleri vatandaşlarla buluşuyor.

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen “Memleket Günleri” programı Kastamonu’yla birlikte başladı. Bayan ve Aile Kültür Sanat Merkezi binasında gerçekleşen aktifliğin açılışını AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Lideri Abdullah Özdemir, KASDER Bağcılar Şube Lideri Uzman Karakaş yaptı.

Kastamonu’yla ne kadar gurur duysak az

Kendisi de Kastamonulu olan Özdemir, böylesine hoş bir programa mesken sahipliği yaptığı için memnun olduğunu söyleyerek “Kastamonu’nun İstanbul’un hamuruna kıymetli bir maya kattığına eminiz. Efendiliği, çalışkanlığı, vatan ve millet bağımlılığıyla örnek gösterilen bir memleket olan Kastamonu’yla ne kadar gurur duysak azdır. Tabiat, kültür ve gastronomisiyle ülkemize paha katan kadim kent Kastamonu’yu en hoş biçimde tanıtacağız” dedi. Özdemir, tanıtım günlerinin Trabzon ve Malatya’yla devam edeceğini belirtti.

6 Kasım Pazar akşamına kadar devam edecek

Açılışın yapılmasının akabinde davetliler, stant alanının ve stantları gezdi. İştirakçiler hem Kastamonu hakkında bilgi edindi hem de yiyeceklerin tadına baktı. Halk oyunları grupları de Kastamonu yöresine mahsus folklor gösterisi sundu. Kastamonu’nun kültürel zenginliğini ve birbirinden lezzetli yiyeceklerini İstanbulluların damak tadına sunan Memleket Günleri, 6 Kasım Pazar akşamına kadar devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.