DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22439011,23%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İşbirliği protokolü için imzalar atıldı

İşbirliği protokolü için imzalar atıldı

ABONE OL
Temmuz 22, 2023 03:00
İşbirliği protokolü için imzalar atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Sille Mahallesi’nde yer alan ve onarımı Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan tarihi Sille Subaşı Hamamı “Mimarlık Müzesi”ne dönüştürülüyor.

·Selçuklu Belediyesi ve Mimarlar Odası Konya Şubesi işbirliğinde gerçekleşecek ve Türkiye’de resmi manada birinci olacak proje için imzalar atıldı.

Konya’nın ve Türkiye’nin kıymetli turizm merkezlerinden biri olan Sille, Selçuklu Belediyesi’nin yapmış olduğu onarım çalışmaları ile paha kazanıyor. Bu çerçevede onarımı tamamlanarak tekrar tarihi kimliğine kavuşan Sille Subaşı Hamamı Selçuklu Belediyesi ve Konya Mimarlar Odası ortasında yapılan örnek işbirliği ile Türkiye’nin birinci Mimarlık Müzesine dönüştürülüyor.

Çalışmaların tamamlanması ile hem müze hem de butik bir işletmeye dönüşecek bina turizme kazandırılırken mimarlık mesleğini icra edecekler için esin kaynağı olacak.  

Başkan Pekyatırmacı,“Mimarlık müzesinin Sille’de tarihi bir binada yapılacak olması bizleri memnun ediyor”

Selçuklu Belediyesi ve Mimarlar Odası’nın üzerinde uzun müddettir çalışması devam eden bir protokolü imza altına almak hedefiyle bir ortaya geldiklerini söz eden Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı, “Mimarlar Odamızla hoş bir iş birliği yaparak Konya’mıza bir mimarlık müzesini birlikte inşallah kazandırmış olacağız. Alışılmış mimarlık müzesinin Sille’de eski tarihi bir bina içerisinde yapılacak, gerçekleştirilecek olması bizim için kıymetli bir lokasyonda tesis edilecek olması da bize ayrıyeten keyifli ediyor. Sille bizim için değerli. Tarihi manada 5000 yıllık bir geçmişe dayanan kıymetli bir tarihi kıymete sahip. Burada çok sayıda tarihi yapıtımızın onarımını daha evvel tamamlamıştık. En son onarımını yaptığımız eserimizde Subaşı Hamamı. Subaşı Hamamı’nın onarımı tamamlandıktan sonra kullanımıyla ilgili nasıl bir yol izleyebiliriz diye biz de açıkçası araştırma içerisindeydik. Bu esnada pahalı Armağan hocamızın Subaşı Hamamı’nın bir mimarlık müzesi olarak kullanılmasıyla ilgili getirdiği teklif bizi de çok keyifli etti ve çabucak çalışmalarımıza başladık. Burada Subaşı Hamamımızın bina olarak onarımı tamamlamıştık. Şu anda etraf düzenleme faaliyetleri artık son noktaya geldi. Etraf düzenleme faaliyetlerini de tamamladıktan sonra hem binamız hem etrafı buradaki kullanıma hazır hale gelmiş olacak. İçerisindeki Mimarlık Müzesi tefrişinde Mimarlar Odamız tamamlayarak burada hem müze olarak hem de butik bir işletme olarak buranın kullanımını sağlamış olacaklar. Ben Konya’mıza, Selçuklu’muza, Sillemize çok yararlı bir hizmet olacağını düşünüyorum. Bilhassa mimarlar için mimarlık mesleğini icra eden hemşehrilerimiz için ve öğrencilerimiz için çok kıymetli, değerli bir eser olacağını düşünüyorum. Bu manada başta Mimarlar Odası Başkanlığı periyodunda bu işin oluşmasında büyük emekleri olan kıymetli Armağan hocamıza ve bugün Mimarlar Odası Başkanlığı’nı yürüten bedelli Ahmet Bey’e ve bütün heyete burada bu çalışmalara verdikleri katkılardan ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah kısa mühlet içerisinde de buradaki hazırlıklar tamamlanır ve süratlice buradaki müzemizin açılışını daima birlikte gerçekleştiririz diyorum. Tekrar teşekkür ediyorum.” Sözlerini kullandı.

Mimarlar Odası Konya Şube Lideri Övet,“Başkanımıza binanın tahsisinden ötürü teşekkür ediyorum”

Sille Subaşı Hamamı’nın mimarlık müzesi ve kafe olarak tahsis protokolü için bir ortaya gelmekten dolayaı duydukları  memnuniyeti söz eden Mimarlar Odası Konya Şube Lideri Ahmet Övet, “Selçuklu Belediye Liderimiz Sayın Ahmet Pekyatırımcı Bey’e, Lider Yardımcısı arkadaşlarıma ve meclis üyesi arkadaşlarımıza tahsis konusundaki emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Konya’nın tarihi kültürel miras haritasında kıymetli bir yeri olan Sille’de bu türlü bir yapıtın mimarlık müzesi ve kafe olarak bizlere kazandırılması için emeği geçen 16-17 ve 18. devir liderimiz ve yol arkadaşımız Armağan Güleç  Korumaz hocamıza da teşekkür ediyorum. Ağır çalışmaları içerisinde mimarlık müzesi ve kafenin açılmasında bize vakit ayıracağından eminim. Tekrar liderim tahsisten ötürü teşekkür ediyorum. Konya’mıza mimarlık topluluğuna Sille’ye ve Selçuklu’muza güzel olsun” formunda konuştu.

Mimarlar Odası evvelki periyot Konya Şube Lideri Doç. Dr. Korumaz, “Türkiye’nin resmi birinci mimarlık müzesi olacak”

Mimarlık Müzesi çalışmasının Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin bir müddettir üzerinde çalıştığı ve olmasının istendiği beğenilen bir proje olduğunu tabir eden Mimarlar Odası Konya Şubesi evvelki devir  başkanı Doç. Dr. Armağan Güleç Korumaz,“ Bu projenin Sille’ye Konya’nın tarihi bir bölgesine yakışacağını düşünerek Sille’de yer alan çok kıymetli ve hoş bir yapıya bunu iliştirerek Sayın Liderimize bu türlü bir sunum gerçekleştirmiştik. Sağ olsun sayın liderimiz bize hem fikir hem proje etabında çok dayanak oldu. Ben kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Mimarlar Odası Konya Şubesi olarak Konya’ya bu türlü bir proje kazandırabildiğimiz için ayrıyeten çok keyifli olduğumuzu tabir etmek istiyorum. Zira bu Türkiye’nin birinci mimarlık müzesi olacak. Daha evvel farklı ve küçük teşebbüsler olsa da resmi manada Türkiye’nin birinci mimarlık müzesini Konya’ya ve Sille’ye kazandırmış olmaktan çok büyük memnunluk ve gurur duyuyoruz. O yüzden ben tekrar süreçte dayanağını bizden esirgemeyen sayın liderimize çok çok teşekkür ediyorum. Konya’mız için iyi uğurlu olmasını diliyorum. Artık artık bundan sonra en kısa müddette açılışı yapabilmek için tüm motivasyonumuzla tüm çalışmalarımızla devam edeceğiz. Tekrar hepimiz için güzel uğurlu olsun.” Dedi.

Sille Subaşı Hamamı, Çamaşırhane ve Müştemilat Binaları’nın tahsis protokolü Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı ve Mimarlar Odası Konya Şube Lideri Ahmet Övet ortasında imzalandı. Protokol imza merasimine evvelki devir şube lideri Doç. Dr. Armağan Güleç Korumaz da katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.