DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22410600,84%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin’de konut krizi derinleşiyor

Çin’de konut krizi derinleşiyor

ABONE OL
Ağustos 13, 2023 07:00
Çin’de konut krizi derinleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’de salı günkü resmi datalar, büyüme oranları hala pandemi öncesi düzeylerin epeyce altında olsa da, Temmuz ayında sanayi üretimi, perakende satışlar ve sabit varlık yatırımlarında bir yıl öncesine nazaran mütevazı artışlar gösterdi.

Büyük bir geliştiricinin muhtemel bir temerrüde düşmesiyle inancın sarsılması ve konut satışlarının da düşmeye devam etmesiyle, gayrimenkul yatırımları daha da küçüldü.

Geçen ay güneybatıda ve son vakitlerde Çin’in kuzeyindeki ek olarak, şiddetli yağmur ve ölümcül seller muhtemelen inşaat ve altyapı projelerini engelleyerek ekonomik faaliyeti sınırladı.

Rakamlar, imalatçıların ve perakendecilerin alıcıları cezbetmek ve fazla stoğu hareket ettirmek gayesiyle fiyatları düşürmesiyle Temmuz ayında deflasyonun geldiğini gösteren geçen haftaki ekonomik haberleri takip ediyor. İhracat ve ithalat da beklenenden daha fazla düşerken, tüketiciler ve işletmelerin borçlanması geriledi.

Pekin, büyümeyi desteklemek için çeşitli taahhütlerde bulundu ve artan tedbirler açıkladı, lakin evvelki gerileme devirlerinde uygulanan çeşitten mali ve mali teşviklerden kaçındı. Daha zayıf bir yuan ve yüksek borç düzeyleri daha fazla ihtiyatlı olmaya neden oldu.

Hükümet ayrıyeten, yıl için yaklaşık yüzde üzere bir büyüme amacı belirledi ve bu, büyük bir teşvik olmaksızın devam ediyor. Bloomberg tarafından ankete katılan ekonomistlere nazaran, Çin Merkez Bankası Salı günü kilit siyaset faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 2,65’te tutabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.