DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Burhaniye Belediyesi’nden BUBFA’ya Etraf Eğitimi

ABONE OL
Haziran 28, 2023 00:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Burhaniye Belediyesi, İklim değişikliğinin önüne geçmek, sıfır atık ve etraf şuuru oluşturmak için Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA)’da etraf eğitimi düzenledi. Etraf eğitimine fakültede eğitim gören yaklaşık 250 öğrenci ve öğretim vazifelileri katıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen yönetmeliğe uygun olarak etraf hassaslığı konusunda çalışmalar yapan ve Balıkesir’de Sıfır Atık Dokümanına sahip olan birinci belediyeler ortasında yer alan Burhaniye Belediyesi, ilçede bulunan eğitim kurumlarında eğitimler vermeye devam ediyor.

Belediye Etraf Müdafaa ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı Etraf Mühendisleri Barış Karalar ve Burcu Batur Baylan tarafından gerçekleştirilen ve 5 ana başlık üzerinden verilen eğitimlerde; Etraf kavramı, etraf kirliliği ve sonuçları, iklim değişikliği, atık idaresi ve sıfır atık hususları iştirakçilere aktarılıyor.

Eğitim kurumları ortasında BUBFA’da verdiği eğitimlerine devam eden Belediye Etraf Muhafaza ve Denetim Müdürlüğü Fakülte içerisinde bulunan konferans salonunda Dekan vekili Prof. Dr. Oğuzhan İlban, öğretim vazifelileri ve öğrencilere yönelik eğitimi de tamamladı.

Burhaniye Belediye Lideri Ali Kemal Deveciler “İnsanların ve başka canlıların ömürleri boyunca alakalarını birlikte sürdürebilmeleri etrafa verilen kıymetle ölçülebilir. Toplumsal belediyeciliğin yanında yaşanabilir bir ilçe olmanın uğraşını veriyoruz. Bizler etraf şuurunu oluşturursak gelecek kuşaklarımızın ömür alanlarını korumuş oluruz. Bunu da eğitimlerle sağlayabiliriz. Kirliliği önlemek temizlemekten daha ucuzdur.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.