DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22413620,92%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bitfinex Alpha Raporunu Yayınlandı: Enflasyon savaşı kazanılmaktan çok uzak, lakin Bitcoin, teknoloji paylarından daha âlâ bir performans sergiliyor.

Bitfinex Alpha Raporunu Yayınlandı: Enflasyon savaşı kazanılmaktan çok uzak, lakin Bitcoin, teknoloji paylarından daha âlâ bir performans sergiliyor.

ABONE OL
Kasım 24, 2022 00:21
Bitfinex Alpha Raporunu Yayınlandı: Enflasyon savaşı kazanılmaktan çok uzak, lakin Bitcoin, teknoloji paylarından daha âlâ bir performans sergiliyor.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta ABD Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nın üçüncü çeyrekte gerçek bazda yüzde 2,6’lık artışla hala güçlü olduğunun ve en son temel Şahsî Tüketim Harcamaları endeksinin yüzde 5’in üzerinde olduğunun açıklanmasıyla birlikte, Federal Rezerv’in enflasyona karşı sürdürdüğü gayret şimdi sona ermiş değil.

Bu durum, bu haftaki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının akabinde faiz oranlarında kıymetli bir artış daha göreceğimizin neredeyse kesin olduğu manasına geliyor olsa da uzun vadede tünelin ucunda hafif bir ışık belirmiş olabilir.

Değişken ticaret ve stok dalgalanmalarını kapsamayan özel yurtiçi alıcıların sonuncu satışları 3. çeyrekte yalnızca yüzde 0,1 oranında artarak artan faiz oranlarının talebi zayıflatmaya başladığına dair küçük bir delil sundu.

Stoklar ve doların güçlü seyri nedeniyle iktisattaki harcamaların dördüncü çeyrekte de artmaya devam edeceğini öngörülse de, ABD’de yaklaşmakta olan tatil dönemi ekseriyetle yeni yılda harcamaların azalmasına neden oluyor. Azalan tasarruf oranları da bu eğilimi hızlandıracak. ABD’deki orta seçimler yaklaşırken, siyasi reklamcılıktaki beklenen artışın tüketici hassaslığı üzerinde daha büyük bir baskı yaratması bekleniyor. İktisadın önümüzdeki yıl vites değiştireceğini ve kısıtlayıcı para siyasetinin devam edeceği yeni bir düşük büyüme devrine girileceğini iddia ediyoruz.

Bu ortada zincir üzerinde, Merkezi Olmayan Finans (DeFi) protokollerinin pahasında keskin düşüşler yaşanırken ve kripto kışı, merkezi olmayan kredilendirmeyi dondururken, yakınlaştırma yapıldığında kripto için genel tablo o kadar da iç karartıcı görünmüyor. Bitcoin ve Ether son üç ayda pay senedi endekslerinden çok daha güzel bir performans sergiledi, faiz artışları ve jeopolitik belirsizliğe karşın Nasdaq100’den çok daha âlâ bir biçimde ayakta kaldı. Yılbaşından bugüne kadar BTC’nin negatif yüzde 56 ve ETH’nin negatif yüzde 59’luk getirisi, Meta’nın yüzde 71 ve Snap’in yüzde 80 oranında gerilediği teknoloji paylarının performansından besbelli ölçüde daha uygundur.

Nitekim de Ekim ayının ortalarında, Bitcoin ve pay senedi endeksleri ortasındaki korelasyonun Ocak ayının birinci haftasından bu yana en düşük düzeye indiğini ve bir noktada sıfıra ulaşarak bu iki varlık ortasında istatistiksel bir münasebet bulunmadığını gözlemledik. (Korelasyon o vakitten bu yana gelir döneminin sürat kazanmasıyla birlikte tekrar artmıştır) Bu nedenle, kripto para ünitelerinin performansının ekonomik sonuçlardan ve ekonomik iddialardan etkilenmekle birlikte, tahminen de bazılarının öngördüğü ölçüde etkilenmemiş olduğu açık bir formda görülmektedir.

Bu haftanın Bitfinex Alpha’sında, Öğrenme Kısmımızda stabilcoinlerin değişken piyasalarda nasıl bir istikrar kaynağı olmaya devam ettiğini ve bilhassa USDt’nin bedelini nasıl kararlı bir biçimde muhafazaya devam ettiğini de keşfediyoruz. Kış mevsimini yalnızca elinizde tutarak (hodling) atlatmak istiyorsanız, size kripto kredilendirme ve hisselendirme (staking) hizmetlerinin nasıl bir kar kaynağı sunduğunu da aktarıyoruz.

Haber kısmımızda, eşler ortası (P2P) sohbet ve görüntü uygulaması olan Keet.io’da ödemelerin aktifleştirilmesi ve pay senedi ihraç eden kuruluşların P2P kredi tokenleri oluşturmasına imkan tanıyan bir P2P kredi sistemi olan Pear Credit’in piyasaya sürülmesi de dahil olmak üzere hafta boyunca duyurulan değerli yenilikleri tekrar gözden geçiriyoruz. Ayı piyasası (düşüş eğilimindeki piyasa) bariz bir formda inşa kademesindedir. Mükemmel bir ticaret haftası geçirmeniz dileğiyle.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.