DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18366960,50%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zabıta memuru adaylarının zorlu sınavı

Zabıta memuru adaylarının zorlu sınavı

ABONE OL
Temmuz 23, 2024 13:00
Zabıta memuru adaylarının zorlu sınavı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

36 kişilik takım için açılan imtihana 99 kişi katılma hakkı elde etti. Özellikle fiziksel yeterlilik sınavı genç zabıta adaylarını bir epey zorladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın, 36 kişilik zabıta memuru alımı için açtığı imtihana 99 kişi müracaatta bulundu. Sırf üniversitelerin Vücut Eğitimi ve Spor Yüksekokulu lisans programından ve Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olup Kamu İşçi Seçme Sınavı’ndan (KPSS) en az 65 puan alan, belirlenen kriterleri taşıyan adayın katıldığı imtihanda kıyasıya bir yarış yaşandı.

Şehir dışından da iştirak var

Sınavda ayrıyeten 30 yaşını doldurmamış olmak, bayanlarda en az 1,60, erkeklerde de 1,67 metre uzunluğunda olma kaidesi arandı. Adaylardan kimileri imtihana girmeden evvel kilo şartına uymak için kilo verirken kimileri da kilo almaya çalıştı. İzmir’in yanı sıra farklı kentlerden de imtihan için gelen adaylar, memur olabilmek için evvel spor branşlarında ter döktü akabinde mülakata katıldı.  

Zabıta teşkilatı güçleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın yeni alımlarla güç kazanacağını tabir eden Zabıta Kontrol Şube Müdürlüğü’nde vazifeli Zabıta Amiri Vedat Ayyıldız, “Amacımız İzmirlilere daha yeterli ve kaliteli hizmet sunmak. Adaylar bin metre koşu, 100 metre engelli koşu, imtihan ve mekik olmak üzere 4 branşta spor mülakatına katıldı. Bu imtihanlara katılmalarındaki emel, onların fiziki kondisyonunu ölçmek ve dayanıklılıklarını test etmek. Arkadaşlarımızın ortamıza katılmasıyla, zabıta teşkilatı yaşanan aksiliklere daha aktif, verimli, süratli müdahale edebilir hale gelecek. Vatandaşlarımızın şikayetlerine daha süratli karşılık verebileceğiz. Kente daha düzgün hizmet etmek için daha fazla çalışma arkadaşına muhtaçlığımız var” dedi.

Zaman vakit zorlandılar

Adaylardan Vedat Kaynak ise imtihanın beklediği kadar sıkıntı olmadığını belirtti. Kaynak, “Biraz daha büyük maniler bekliyordum. Yalnızca idmanlı değildim. O beni biraz zorladı. Genel olarak güzeldi” dedi.

Hüseyin İzmir de, “Önce parkurla başladık. Koşu, engelli parkuru vardı. Onun gerisinden imtihan ve mekik çektik. Pek alışık olmadığımız parkurlar. Çoklukla koşu yaparken yokuş üst olan kısımda zorlandım. Mekik de biraz zorladı” diye konuştu.

“Umarım başarılı olurum”

Ankara’dan imtihana girmek için geldiğini vurgulayan Gökay Kavak da şunları söyledi: “Zorlu bir imtihandı lakin zorlansak da bitirdik. Umarım başarılı olurum. Zabıta mesleği hoş. Yurttaşlarla daima bağlantı halinde oluyorsunuz. Kentin güvenliği ve daha âlâ ömür alanları oluşturmak için hizmet edilen bir meslek. Ben de bu mesleği pek güzel yapabileceğime inanıyorum. Umarım bütün imtihanlardan başarılı halde geçerim.”

“Bu mesleği yapmaya hazırım”

Adaylardan Ali Aydoğan da imtihana girmek için Ankara’dan gelenlerden. Aydoğan, “Sınav ilanını gördükten sonra çabucak hazırlanmaya başladım. Bir buçuk ay çalıştım.

Kilogram koşulu olduğu için 13 kilogram verdim. Emek harcadım, umarım olur. İmtihan, beklediğimden daha güzel geçti. Heyecanlandım, parkur gözümde büyüdü lakin alana çıktığım vakit heyecan bitti. Ben hem bedenen hem de zihnen bu mesleğe hazırım” diye konuştu.

Sınava girebilmek içi kilo aldı

Sude Şahin ise kilogram sonu nedeniyle imtihana katılabilmek için kilo aldığını belirterek, “Sınava gelirken parkur olacağını biliyordum. Koşu kısmı beni çok zorladı. Onun dışında çok kuvvetli değildi. Müracaatın birinci günü geldiğimde 2 kilo eksik olduğum için kilo almam gerekti. 3 kilogram alarak tekrar başvurdum. Çok yemek yedim. Bu iş benim hayalim. Çocukluk vakitlerimde annemlerle kampa giderdik. Orada işletmeleri denetim etmek için zabıta takımları gelirdi. Benim de çok dikkatimi çekiyordu. O vakit zabıta memuru olmaya karar verdim. Takım açıldığını görünce çabucak müracaat yaptım. İmtihanlarda başarılı olur vazifeye başlarsam, işime sadık bir çalışan olacağım. İşimi nitekim seveceğim” dedi.

Atanamayan vücut eğitimi öğretmeni de katıldı

Sınava girmek için Diyarbakır’dan gelen Ruken Kaplan da “Heyecanlıydım. Heyecanlı ve gerilimli olduğum vakit bu benim daha güzel koşmamı sağlıyor. Bin kilometre koşusunda birinci gelen kişilerdendim. Memnunum, bence hoş bir imtihan oldu” diye konuştu. Atanamayan vücut eğitimi öğretmeni Esra Zilek de talihini zabıta memurluğu için denedi. Zilek, şunları söyledi: “İstanbul’dan geliyorum. İlanı duyar duymaz eşim ve oğlumla gelip müracaatımı yaptım. İzmir’de olması beni ayrıyeten cezbetti. İmtihana girme hakkı kazandığımı öğrenince çok sevindim. Müracaatım kabul edilince çabucak çalışmalara başladım. Her sabah kalkıp koşuyordum. O günlerde oğlum da bebek otomobilinde kayınvalidem ile yürüyüş yaptı. Vücut eğitimi öğretmeniyim. Beklediğimden biraz daha zorladı fakat hoş bir imtihan oldu.”

Rakiplerine koşuda fark attı

Ezgi Çankaya ise uzun yıllardır birçok spor kısmıyla ilgilendiğini ve idmanlı olduğunu anlatarak, “O nedenle koşuda rakiplerime fark attım. Antrenmanlıyım. Spor geçmişim var. Seçilirsem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin; çalışkan, disiplinli, mesleğini en yeterli biçimde yapmaya çalışan bir zabıta memuru kazanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yalnızca 36 memurun alınacağı ve adayların sabırsızlıkla beklediği imtihan sonuçları, önümüzdeki günlerde açıklanacak. Norm takım sayısı 961 olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta teşkilatı, 463 memur ile hizmet vermeye çalışıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r