DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18324890,39%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri’ne başvurular başladı

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri’ne başvurular başladı

ABONE OL
Temmuz 26, 2024 17:00
Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri’ne başvurular başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl müsabakanın 20. yılına özel geçtiğimiz yıllarda mükafata kıymet bulunan ve yapılarını muhafazayı ve yaşatmayı sürdüren yapı sahiplerine “Korumada Süreklilik” mükafatı verilecek.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunması, onarılması, kentsel ve lokal şuurun oluşturulması emeliyle düzenlediği Tarihe Hürmet Lokal Muhafaza Mükafatları, bu yıl 20. sefer sahiplerini bulacak. Tarihi mirasa sahip çıkan, koruyarak yaşatan ve bu alanda katkısı, emeği bulunan İzmir ile ilgili tüm çalışmalara açık yarış için “Tarihi Yapıda Yaşam”, “Tarihi Yerde Klasik Zanaatların Yaşatılması”, “Basit Onarım”, “Özgün Fonksiyonun Değiştirildiği Asıllı Onarım”, “Özgün Fonksiyonun Korunduğu Asıllı Onarım”, “Emek”, “Tarihi Etraf ve Kültür Varlıklarını Müdafaa Kolunda Katkı” ve “Tarihine Sahip Çıkan Eğitim Projelerinin Onurlandırılması” kategorilerinde müracaatlar kabul edilecek. 

Yirminci yıla özel  “Korumada Süreklilik Ödülü”

Bu yıl ödül komitesi tarafından yirminci yıla özel geçtiğimiz yıllarda Tarihi Yapıda Hayat kategorisinde mükafata bedel bulunan ve kelam konusu kategori çerçevesinde şartnamede belirlenmiş olan prensiplere ve kriterlere uygun biçimde yapısını müdafaayı ve yaşatmayı sürdüren şahıslara “Korumada Süreklilik Ödülü” verilecek.

Sonuçlar 28 Ekim’de açıklanacak

Başvurular, 20 Eylül 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılabilecek. Yirminci yıla özel tüm İzmir vilayet sonları içinden müracaatlar kabul edilecek. Katılımcılar www.tarihesaygi.com web sitesi üzerinden elektronik ortamda müracaatta bulunulabilir, şahıslar öbür bir kişiyi yahut çalışmayı aday olarak gösterebilir. Sonuçlar 28 Ekim 2024 tarihinde yarışın internet sitesi üzerinden açıklanacak. 

Uluslararası onur

Yerel ölçekte benzeri bir örneği bulunmayan program, yalnızca İzmir’de değil, Türkiye ve dünyada da büyük bir ilgi ve hürmet görüyor. İzmirlilerin tarihi kıymetlere göstermiş olduğu hassaslığının simgesi olan Tarihe Hürmet Mahallî Muhafaza Mükafatları, 2021 Yılında Europa Nostra Ödülleri’nden “Eğitim, Öğretim ve Bilinçlendirme Dalında” heyet özel mansiyonu ile onurlandırılmıştı.

Seçici Konsey üyeleri belirlendi

Tarihe Hürmet Mahallî Muhafaza Mükafatları Yarışması’nda Seçici Heyet üyeleri; İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi -ICOMOS Türkiye Ulusal Komitesi Üyesi Dr. Gülsün Tanyeli, Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü (BIAA), Türkiye’nin Arkeolojik Varlıklarının Korunması Projesi Koordinatörü (SARAT) Dr. Gül Pulhan, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Kısım Lideri Prof. Dr. İnci Kuyulu Ersoy, İTÜ Mimarlık Fakültesi Kent ve Bölge Planlama Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Kerem Koramaz, DEÜ Kent ve Bölge Planlama Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Altınörs Çırak, Kavram Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Mimar – Onarım Uzmanı Dr. Umut Devrim Tunca, Uygulamacı Mimar Boygar Özlen’den oluşuyor. Yedek seçici şurada ise Celal Bayar Üniversitesi Hoş Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Kısmı Öğretim Üyesi Dr. Funda Gençer, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Kısmı, Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı’ndan Arş. Gör. Dr. Burak Aslan, DEÜ Mimarlık Fakültesi Kent ve Bölge Planlama Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. E. Duygu Kahraman, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı’ndan Arş. Gör. Settar Tarman yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r