DOLAR 34,0724 0.14%
EURO 38,0962 0.08%
ALTIN 2.832,920,15
BITCOIN 21482764,50%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmirli çiftçi tarlada kalan karpuzunu hayvanlara bağışladı

İzmirli çiftçi tarlada kalan karpuzunu hayvanlara bağışladı

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 19:00
İzmirli çiftçi tarlada kalan karpuzunu hayvanlara bağışladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Tire ilçesinde 25 yıldır çiftçilik yapan ve aylarca emek verdiği mahsulü bu yıl tarlada kalan Hasan Fazilet, 3 ton karpuzu Doğal Ömür Parkı’ndaki hayvanlara bağışladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi grupları tarafından toplanan eserler buzdolabında soğutulduktan sonra hayvanlara verildi. Yazın en hoş meyvelerinden olan ve hayvanlar tarafından çok sevilen karpuz, park sakinlerinin 10 günlük gereksinimini karşılayacak.

İzmir’in Tire ilçesinde, 25 yıldır çiftçilik yapan evli ve 4 çocuk babası Hasan Erdem’in, büyük bir umutla ektiği karpuzları, tarlada kaldı. 20 dönümlük yerde ekilen 3 tona yakın karpuza alıcının çok düşük fiyat teklif etmesi üzerine Fazilet, yetiştirdiği karpuzları İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayat Parkı’na bağışladı. Doğal Hayat Parkı sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi imkanları ile toplanarak getirilen ve kendileri için soğutularak ikram edilen karpuzları büyük bir iştahla tüketti.

“Hayvanlar yesin istedim”

Ürünün aracısız olarak üreticiden alınıp, tüketiciye ulaştırılmasının maliyetleri düşüreceğini tabir eden Hasan Fazilet, “Bütün emeğimiz aracılara, komitecilere gidiyor. Ne çiftçi kazanıyor ne halk kazanıyor. Halk değerli yiyor, çiftçi ücretsiz veriyor.

Buna bir el atılsın, bir tahlil üretilsin. Bu türlü giderse çiftçilik diye bir şey Türkiye’de kalmaz. Bu türlü olmaz. Bunun bir an önce düzelmesi lazım. Haydi bu seneyi atlattık. Seneye de bu türlü olursa ne olacak? Bütün çiftçi batar, hiç kimse bir şey ekmez” diye konuştu. Mahsulün tarlada kalmasının son derece üzücü olduğunu belirten Fazilet, şunları söyledi: “Ben karpuz tarlada kalsın istemedim. Madem istediğim fiyata satamadım o halde hayvanlar yesin daha düzgün. Bunun için de Doğal Ömür Parkı’na bağışladım. Helali güzel olsun.”

Her biri için özel menü hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sıhhati Dairesi Başkanlığı’na bağlı İzmir Doğal Ömür Parkı Şube Müdürü Serkan Eğrilmez de aldıkları mahsulü, soğuk hava deposunda koruma ederek park sakinlerinin beslenmesinde kullandıklarını belirtti. Eğrilmez, “Mutfağımızda hayvanların muhtaçlık duyduğu her türlü gıdayı hazırlıyoruz. Vakit zaman vatandaşlar da buraya besin bağışında bulunabiliyor. Bir çifti eserlerinin tarlada kalmasını istemedi ve bizimle bağlantıya geçti. Biz de karpuzları toplayarak mutfağımıza getirdik. Filler, ayılar, su aygırları ve başka diğer hayvanlarımızı bu karpuzlarla besliyoruz. Bu mahsul 10 günlük karpuz gereksinimimizi karşılayacak” dedi.

Yaz mevsiminin en sevilen meyvesini iştahla tükettiler

Park sakinlerinin her birinin kuru ottan çereze, yaş zerzevat ve meyveden şarküteri eserlerine, kırmızı ve beyaz ete kadar çeşitlerine uygun biçimde beslendiğini söz eden Eğrilmez, “Doğal Ömür Parkı’nda günlük 100 kilogram meyve, zerzevat ve ot tüketen bir hayvanın yanı sıra 40 gram tüketen hayvan da var. Bunların her birinin nasıl besleneceğini, diyetlerinin nasıl olması gerektiğini veteriner doktorlarımız ve besin mühendislerimiz belirliyor. Buna nazaran bir program hazırlanıyor. Besin bağışı yapmak isteyen yurttaşlarımız olursa araç göndererek bu eserleri alabilir ve mutfağımıza getirebiliriz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r