Bu yolda kararlıyız. Âlâ şeyler, hoş işler için kararlılık, sabır ve inat gerekir. Lakin güzel tarafta inat, yeterlilikleri başarma tarafında inat. O ısrarı ortaya koyacağız ve inşallah bu hoş tertipleri İstanbul’umuza kazandıracağız” sözlerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris’teki bir dizi program ve temaslarının akabinde ayağının tozuyla 25.’si düzenlenen İstanbul Büyükçekmece Memleketler arası Kültür ve Sanat Festivali’ne konuk oldu. Evvelki devir CHP Genel Liderlerinden Hikmet Çetin ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte şenliğin açılış seremonisini izleyen İmamoğlu, 2000 yılından beri kadar aralıksız olarak düzenlenen şenliğin açılışında yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:
“SAVAŞI KINIYORUM, SAVAŞTAN UZAK OLAN HER MİLLETİ ALKIŞLIYORUM”
“Yurt dışından gelen ülkeleri temsil eden insanların benim gönlümdeki yeri; barışı, bir ortada olmayı, dünyayı temsil eden, dünyanın bütün güzel hislerini temsil eden beşerler. Ben hepinizin huzurunda net söz ediyorum; savaşı kınıyorum, savaştan uzak olan her milleti alkışlıyorum. Savaşı 21. yüzyıla hiç yakıştırmıyorum. Ve savaşa karşı uğraşta kendimi bu yolda adamış bir yönetici olarak tarifliyorum. Dünyanın her yerinde İstanbul ismine kıtaları birleştiren bu hoş güç ismine barış için gayret edeceğimi bütün hemşehrilerimizin huzurunda vatandaşlarımızın huzurunda kelam veriyorum.”
“DOĞAYI KORUMAK, YEŞİLİ KORUMAK, EŞİTLİĞİ KORUMAK ADINA…”
“Ben buraya Paris’ten geldim. 204 ülkenin sporla birleştiği bir aktiflikten uçaktan iner inmez yeniden İstanbul’da dünyayı birleştiren bir kültür sanat aktifliğine katıldım. Tıpkı gün içinde harikulade bir his. Elbette her ikisi de benim sorumluluklarımı arttırıyor. Hem kentimiz, hem bölge coğrafyamız ismine bilhassa. Bu bahiste dünya kentleriyle doğayı korumak, yeşili korumak, eşitliği korumak ve bilhassa barışı korumak ve demokrasiyi korumak ismine bütün dünya kentleri olarak imza altına aldığımız bir beyanı olimpiyat başlamadan evvel Paris’te açıkladık ve bütün dünyaya ilan ettik.”
“DÜNYANIN EN TESİRLİ, SPOR KENTLERİNDEN BİRİSİ OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ”
“Tam da bu etkinlikler, olimpiyat ve kültür, sanat üzere birebir anda Büyükçekmece İstanbul’dan Paris’e kurulan bu köprüyle birlikte İstanbul’da da çok büyük ve hoş etkinliklere imza atma uğraşında olduk. 2027’de Avrupa Oyunları’nı İstanbul’da konuk edeceğiz. Ve bütün İstanbul’a çoklu spor tertibinin gücünü gösterip İstanbul’u da dünyanın en tesirli, spor kentlerinden birisi olduğunu göstereceğiz.”
“İYİ ŞEYLER, HOŞ İŞLER, İÇİN KARARLILIK, SABIR VE İNAT DA GEREKİR”
“En büyük maksadımız 2036 olimpiyatlarını da İstanbul’da yapmak. Bu manada Paris’te İstanbul meskeni tanıtımını yapıyoruz. 6-7-8 Ağustos’ta tekrar Paris’te bütün dünya spor kamuoyuna nasıl tesirli ve nasıl güçlü bir spor kenti olduğumuzu gösteren resepsiyon, tanıtım ve kültür- sanat etkinlikleriyle bir arada Paris’te olacağız. Emelimiz 2036’da kıtaları birleştiren, kültürleri birleştiren, medeniyetleri birleştiren ve bu coğrafyadaki bütün hoş hisleri birleştiren İstanbul; sporda da birleştirici ve uygunlaştırıcı gücünü 2036’da bütün dünyaya göstersin. Bu yolda kararlıyız. Düzgün şeyler, hoş işler için kararlılık, sabır ve inat gerekir. Lakin güzel tarafta inat, uygunlukları başarma tarafında inat. O ısrarı ortaya koyacağız ve inşallah bu hoş tertipleri İstanbul’umuza kazandıracağız.”
“MUAZZAM BİR İŞ”
“Böylesi güçlü bir tertip, 25 yaşına gelmiş. Muazzam bir iş… Artık İstanbul’un birçok ilçesinde bu renkli şenliğin güçlü işleri sergileniyor. Artık İstanbul’a yayılan bir iş oldu. Daha da büyüsün istiyoruz. Zati büyük bir iş başarıldı. Hem memleketler arası hem de ulusal seviyedeki bu işin uzmanları, bu işin en üst düzeydeki kurum, kuruluşları, böylesi bir şenliğin dünyada en özel şenliklerden birisi olduğunu onayladı. 9 defa en başarılı şenliği seçildi. Böylesi güçlü bir tertibi kusursuza yakın başarmak bu kadar insanı konuk etmek muazzam. Bu ülkeyi tanıtmak, kentimizi tanıtmak, ilçemizin bu hoş coğrafyayı tanıtmak, harika bir hizmet ve nitekim sadece bir belediye başkanı olarak değil, aynı vakitte kültürü, sanatı, hayatı destekleyen ve barışı destekleyen milletlerarası bağlar konusunda da ihtimamlı uğraşlarını bildiğim Hasan Akgün liderimizi, huzurunda yürekten destekliyorum.”
“GÖRECEKSİNİZ YAKIN ZAMANDA…”
“İstanbul, barışın kaynağıdır. İstanbul sevginin, buluşmanın, uzlaşmanın kaynağıdır. Bu güçlü kaynağın gücünü göreceksiniz yakın vakitte İstanbul’un yakın coğrafyasına, Orta Doğu’dan Orta Asya’ya, kuzeyinde Balkanlar’a hatta Avrupa’nın içine kadar yansıyacak; güçlü işleri, güçlü sözleri, güçlü iş birliklerini ülkelerle ve kentlerle yapmaya devam edeceğiz. Zira biz ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız.”
AKGÜN: “FESTİVAL BİR KÜLTÜRLER KARMASIDIR, KÜLTÜRLERİN BULUŞMASIDIR”
Büyülçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de açılış konuşmasında, “Bu şenliğin bir kültür ve sanat şenliği olduğunu ısrarla vurguluyoruz. Zira bugüne kadar kimileri müzik türkü dedi, kimileri dans dedi. Hayır. Bu şenlik; kültürlerin birleştiği, sevginin sanatla, kültürün de dostlukla buluştuğu ve Mimar Sinan Köprüsü üzerinde bugün 75 ülkeden gelen 1.200 gencimizin el ele tutuşarak ‘sevgi birbirimize, barış hepimize’ dedikleri, dünyaya dostluk bildirileri verdikleri bir kültürler karmasıdır, kültürlerin buluşmasıdır” sözlerini kullandı.
FESTİVAL ATEŞİNİ YAKTI
Festival açılışını izleyenler ortasında Gelsenkirchen Belediye Karin Welge , Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Adıyaman Belediye Lideri Abdurrahman Tutdere ile ilçe belediye liderleri ve yabancı misyon temsilcileri de yer aldı. Açılış konuşmalarının akabinde İmamoğlu, “Keyfi bol, cümbüşü ve memnunluğu bol bir şenlik diliyorum” cümleleriyle şenlik ateşini yakarak resmi açılış gerçekleştirdi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
EKONOMİ
15 Ocak 2025EKONOMİ
15 Ocak 2025EKONOMİ
15 Ocak 2025EKONOMİ
15 Ocak 2025EKONOMİ
15 Ocak 2025EKONOMİ
15 Ocak 2025EKONOMİ
15 Ocak 2025