DOLAR 34,0794 0.17%
EURO 38,1203 0.09%
ALTIN 2.840,690,41
BITCOIN 21574051,82%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fuarda kaybolma korkusu Çocuk Kulübü ile tarihe karıştı

Fuarda kaybolma korkusu Çocuk Kulübü ile tarihe karıştı

ABONE OL
Eylül 8, 2024 21:00
Fuarda kaybolma korkusu Çocuk Kulübü ile tarihe karıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları tarafından her yıl İzmir Enternasyonal Fuarı mühletince hizmet veren Çocuk Kulübü, çocuklara eğitici ve eğlenceli atölyeler düzenliyor. Çocuklarını kulübe emanet ederek fuarın keyfini çıkaran ebeveynler ise “İZELMAN Çocuk Kulübü sayesinde fuarda kaybolma korkusu yaşamıyoruz” diyor. 

93 yıldır kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl da birbirinden farklı etkinlikleriyle yurttaşlarla buluşmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Anaokulları ise Çocuk Kulübü hizmetiyle çocuklara eğlenceli ve eğitici atölyeler düzenliyor. İzmirlilerin sıklıkla dillendirdiği “fuarda kaybolma korkusu” ise Çocuk Kulübü ile adeta tarihe karışıyor. Fuarda çeşitli aktivitelere katılırken hem çocuklarını keyifli etmek hem de onları gönül rahatlığı ile emanet etmek isteyen ebeveynler, Çocuk Kulübü’nün yolunu tutuyor. Nüfus cüzdanları ile birlikte çocuklarını kulübe teslim eden anne babalar, 1 saatlik vakit diliminde fuarın keyfini çıkarıyor. 

4-7 yaş ortası çocuklar için 
Çocuk Kulübü hakkında bilgi veren İZELMAN Buca Anaokulu Şefi Senay Gelen, “İZELMAN Anaokulları olarak fuarımızda 7 çocuk atölyesi gerçekleştiriyoruz. Çocuklarla eğitici ve eğlenceli vakitler geçiriyoruz. Çocuklarını bize inançla bırakıp fuarı gezmek isteyen ebeveynler, kimlikle birlikte çocuklarını bize bırakıyor. 4-7 yaş ortası çocukları kulübümüze kabul ediyoruz ve öğretmenlerimizle birlikte çocuklara yönelik çocuk yogası, fen ve tabiat, cimnastik, sanat ve maharet, akıl oyunları, origami ve özgür vakit atölyeleri yapıyoruz. Çocuklar açık havada vakit geçirirken çok memnun oluyor. Bu sırada ebeveynler de fuarda rahatça vakit geçirebiliyor” dedi.

“Küçükken kaybolmuştum lakin artık inançla çocuğumu emanet ediyorum”
5,5 yaşındaki ikiz çocukları Lila ve Berk’i 2 yıldır Çocuk Kulübü’ne emanet eden Zeynep Aksel Altındağ, “Böyle bir hizmet verildiği için çok memnunuz. Çocuklarımı 1 saatliğine inançla emanet edebildiğim, öğretmenlerimizin her vakit güler yüzle karşıladığı, çok verimli aktivitelerin yapıldığı bir alan kurulmuş. Çocukları kulübe emanet edip aktiflik alanlarını geziyorum ve fuarın keyfini çıkarıyorum. Evvelden çocuklarımızı emanet edebileceğimiz bir yer ve bu kadar güvenlik vazifelisi yoktu. Küçükken fuarda kalabalığın içinde kaybolmuştum ve güvenliği bulana kadar çok ağladığımı hatırlıyorum. Çocukları fuara getirirken her vakit yanımdan ayrılmamaları için tembih ederim lakin buraya geldiğimizde onları itimatla emanet ediyorum. Zira çocukların dışarı çıkmasına asla müsaade verilmiyor. Bu hususta çok başarılı ve dikkatliler. Fuara ve Çocuk Kulübü’ne gelmeye devam edeceğiz” dedi. 

“Fuarda çekirdek çitliyorum, konser dinliyorum”
5,5 yaşındaki Türkan Canay Yıldız’ı kulübe emanet eden Fatma Özbay Yıldız, “Bu hizmetten 3 yıldır yararlanıyoruz. 2 yıldır da her akşam fuardayız. 1 saatliğine kızımı buraya bırakıyorum ve fuarda çekirdek çitliyorum, konser dinliyorum. Evvelce yeğenimizi fuara getirmiştik ve bir anda kaybolmuştu. Sonrasında kendisini bulduk fakat o dehşetle canımızdan can gitmişti. Artık ise çocuklarımızı buraya itimatla teslim ediyoruz. Buraya çok güveniyoruz, öğretmenlerimizin çok hoş eğitim verdiğini düşünüyoruz. Ben 48 yaşında anne oldum ve öğretmenlerimiz çocuklara yeni ve eğitici mevzular öğretiyor. Bu da beni çok memnun ediyor” sözlerini kullandı. 
İZELMAN Anaokulları Çocuk Kulübü, fuarın kapanış günü olan 9 Eylül’e kadar 18.00-23.00 saatleri ortasında hizmet verecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r