DOLAR 34,0017 0.29%
EURO 37,8485 0.63%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3,43%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyükşehir’in kursuna katıldılar, hayallerindeki üniversiteyi kazandılar

Büyükşehir’in kursuna katıldılar, hayallerindeki üniversiteyi kazandılar

ABONE OL
Eylül 2, 2024 11:00
Büyükşehir’in kursuna katıldılar, hayallerindeki üniversiteyi kazandılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Genç İzmir Konservatuvar Hazırlık Kursu’na katılan öğrenciler Ege Akyürekli ile Bedirhan Tatar istedikleri üniversiteyi kazandı. İki genç, üniversite eğitimlerine DEÜ Hoş Sanatlar Fakültesi’nde devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, gençlerin gelişimini desteklemek ve sanat eğitiminde fırsat eşitliği sağlamak maksadıyla başlattığı Genç İzmir Konservatuvar Hazırlık Kursu, umutları yeşertti. Büyükşehir’in Örnekköy’deki Toplumsal Projeler Yerleşkesi’nde açtığı fiyatsız kursa katılan Ege Akyürekli ile Bedirhan Tatar üniversiteli oldu. Ege Akyürekli Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojileri Bölümü’nü, Bedirhan Tatar ise Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü’nü kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları Şube Müdürlüğü bünyesinde açılan kursta eğitmen Dr. Mustafa Bayık’tan kulak ve şan eğitimi alarak özel yetenek imtihanına hazırlanan öğrenciler istedikleri kısma yerleşince büyük sevinç yaşadı. 

“Bu kursa katıldım, kazandım”

İlk yılında üniversiteye yerleşen Ege Akyürekli (17), “Çok memnunum. Uzun ve yorucu bir süreçti. Üstümden bir yük kalktı. Bu kursu Genç İzmir’in toplumsal medya hesabından görmüştüm. Müracaatımı yaptım, imtihana girdim ve sonrasında kursa başladım. Sahiden çok faydası oldu bana. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu kursa katılmasaydım muhtemelen kazanamazdım. Kuvvetli ve birden fazla kişinin elendiği bir imtihandı. Birinci yılımda girdim” diye konuştu.

“Aklımda olan kısma yerleştim”

Çok istediği bir kısma yerleşmekten ötürü memnun olduğunu belirten Bedirhan Tatar (19) “Lise son sınıfta müzik öğretmenim aracılığıyla bu kursu öğrendim. Derslerimiz çok keyifli geçti. Hocamızla çalıştığım için çok şanslıyım. İstediğim, aklımda olan kısma yerleştim. Bu kurs olmasa tahminen tekrar istediğim kısmı kazanabilirdim lakin bu kadar kolay olmazdı. Mustafa hocamız bizi imtihanlara ruhsal olarak da hazırladı. Bu kursun duyulmasını çok istiyorum. Kursa katılacak arkadaşlar dersleri kaçırmasın. Bu bir disiplin işi çünkü” sözlerini kullandı.

“Tarifi mümkün olmayan bir memnunluk duyuyorum”

Konservatuvar hazırlık kursu ile ilgili bilgi veren eğitmen Dr. Mustafa Bayık, “İzmir Büyükşehir Belediyesi her alanda olduğu üzere sanatta da gençlerimizi destekliyor. Konservatuvar hazırlığı çok meşakkatli bir şey. Fiyatsız olan bu kursumuzla gençlerimizin sanat alanında kendini geliştirmesi için uğraşıyoruz. Eğitimlere başladığımızdan beri 3 arkadaşımız konservatuvarlı oldu. Genç İzmir üzerinden duyuruya çıkıyoruz. Genelde 10 kişilik bir kontenjanımız oluyor. Şubat ayında sürecimiz başladı. Kursa müracaat edip başarılı olan gençlerimiz haftada 3 gün buraya geldi, piyanoyla derslerimizi gerçekleştirdik. Geçen devir öğrencimiz Nurmina Türk Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Musikisi Temel Bilimler Bölümü’nü kazandı. Birinci kazanan öğrencimizdi, şu an eğitimine devam ediyor. Bu yıl da Ege ve Bedirhan özel yetenek imtihanlarını geçerek üniversiteli oldular. Benim için tanımı mümkün olmayan bir mutluluk. Hatta Berdirhan’ın sınavı kazandığının muştusunu ben verdim. Aileleri de sevinçten havaya uçtu. Sanat eğitimi çok özel bir eğitim. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alanda gençlere ulaşmak için özel bir misyon edindi. Ben de eğitimci olarak buna aracılık ettiğim için çok keyifli ve gururluyum” biçiminde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r