Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

Yangın bölgesinde kapılar tek tek çalındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı yangınının akabinde 100 işçiyle 7 mahallede saha taraması yaptı. İnceleme yapan takımlar, hem besin paketlerini ulaştırdı, hem de nakdi ve birebir yardımlar için yurttaşları bilgilendirdi. Ayrıyeten hanelerdeki işsiz, engelli, hastalığı olan bireylerle ilgili bilgi alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı ve kentin birçok noktasında çıkan yangınların akabinde yaraları sarmak hedefiyle harekete geçti. Harika meclis toplantısıyla mağdur vatandaşlara nakdi, birebir, lojistik ve beşeri yardımların sağlanması için özel komite kararının akabinde Büyükşehir Belediyesi takımları alana indi. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’ın sorunların tahlili için harekete geçirdiği takımlar kapı kapı dolaşarak toplumsal tespit çalışması ve inceleme yaptı.

Önce eğitim sonra hane ziyareti

Yaklaşık 100 işçiye birinci olarak Karşıyaka Örnekköy Toplumsal Hizmetler Yerleşkesi’nde eğitim verildi. Burada görevlendirmeler yapıldı ve takımlar Yamanlar, Onur, Zübeyde Hanım, Doğançay, Latife Hanım, Sancaklı ve Körfez mahallelerine hareket etti.

Hasarlı ve yangından etkilenen konutlara girerek vatandaşlara takviye olan Büyükşehir Belediyesi grupları besin kolilerini teslim etti. İncelemeler sonrasında yapılacak 50 bin TL’lik nakdi katkı için bilgilendirme yapıldı. Gruplar, ayrıyeten ruhsal takviye de sağladı. Hanelerden işsiz, engelli, hastalığı olan bireylerle ilgili bilgi alındı ve gereksinimler saptandı. Mahalle muhtarlarıyla koordineli çalışan işçi, vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nden isteklerini de sordu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version