Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

WhatsApp Topluluklar özelliğini duyurdu: Yeni özellik neler sunuyor?

Meta, bugün yaptığı açıklamada WhatsApp için Topluluklar özelliğinin kullanıma açıldığı duyuruldu. Geçtiğimiz aylarda WhatsApp Topluluklar yeniliğinin kapsamı genişletilerek test sürecinin sonuna gelindiğine işaret edilmişti. Artık ise kademeli olarak WhatsApp Topluluklar özelliği herkesin kullanıma açılıyor.

WhatsApp Topluluklar nedir?

WhatsApp Topluluklar özelliği sayesinde öğrenci velileri ve iş yerleri üzere topluluklar artık WhatsApp’ta küme sohbetleri düzenlemek için birden fazla kümesi tek bir çatı altında toplayabilecek. Yeni özelliğin kısaca hedefi ise kullanıcıların küme sohbetlerini kendileri için çalışan bir yapı ile tek çatı altında birleştirmelerini sağlamak.

Konu hakkında Mark Zuckerberg, “WhatsApp’taki Topluluklar, insanların kendilerine uygun bir yapıyla başka kümeleri tek bir şemsiye altında bir ortaya getirmelerini sağlayacak. Bu formda beşerler tüm Topluluğa gönderilen güncellemeleri alabilecek ve kendileri için kıymetli olan mevzularda daha küçük tartışma kümelerini kolay kolay organize edebilecekler” açıklamasında bulundu.

Topluluklar özelliğinin bir öbür getirisi de artan moderasyon detayları. Artık yöneticiler, topluluk üyelerine gönderilecek olan duyuru iletilerinin belirlenmesinin haricinde Topluluklara dahil edilecek kümelere ve kullanıcılara karar verebilecek. Ek olarak WhatsApp Toplulukların uçtan uca şifreleme korunduğunu da belirtelim.

WhatsApp Topluluklar nasıl kullanılır?

Bunun için Android’de sohbetlerinizin üst kısmında, iOS’ta ise alt kısmında bulunan yeni topluluklar sekmesine dokunmak kâfi. Buradan isterseniz sıfırdan yeni bir Topluluk kurabilir yahut mevcut kümeleri ekleyebilirisiniz.

Diğer WhatsApp yenilikleri

WhatsApp, Topluluklar ile birlikte uygulamaya yeni özellikler de getirdi. Yeni özellikler, kümelerde çevrimiçi durumunu gizleme ve kümenin tamamına bildirim gitmeden sessizce kümeden ayrılma imkanını getiriyor.

Ayrıca, sohbet içi anketler oluşturma, 32 bireyle imajlı arama ve 1024’e kadar kullanıcıya mesken sahipliği yapabilen gruplar da eklenen öteki özellikler ortasında yer alıyor. Daha büyük belge paylaşımı ve yönetici silme üzere özellikler Topluluklar’la birlikte her kümede kullanılabilecek.

Exit mobile version