DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Türk Dünyası’nın tanınmış sinemacıları Bursa’da buluştu

Türk Dünyası’nın tanınmış sinemacıları Bursa’da buluştu

ABONE OL
Kasım 24, 2022 00:12
Türk Dünyası’nın tanınmış sinemacıları Bursa’da buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığının çatısı altında Türk dünyası sinemasının ortak kültürel kıymetlerle beslenmesi hedefiyle düzenlenen 2. Korkut Cet Türk Dünyası Sinema Şenliği kapsamında, Türk dünyasının tanınmış oyuncu, direktör ve imalcileri, Bursa’daki şenlik kapsamında yemekte bir ortaya geldi.

Bursa’daki Almira Hotel’de, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş’ın yanı sıra Sinema Genel Müdürlüğü ve Milletlerarası Sinema Derneği yetkililerinin de katıldığı şenlik yemeği, Türk Dünyası sinemacılarını birebir çatı altında buluşturdu. Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan ve özerk cumhuriyetlerden Bursa’ya gelen, sinema kesiminin değerli üretimci, direktör, senarist ve oyuncularından oluşan isimler hem şenlik kapsamındaki sinemalar hem de ülkelerindeki son devir sinema gelişmeleriyle ilgili sohbetlerde bulundu.

Türk Dünyası’nın ünlü isimleri şenlik yemeğinde

Festival yemeğine Kazakistan’dan Türk Dünyası Sinemacılar Birliği Yürütme Şurası üyesi Kanat Torebay, Azerbaycan Sinema Genel Müdürü Rıfat Hasanov, Kırgızistan Sinema Genel Müdürü Akctol Bekbolotov, Kazak oyuncu, senarist, üretimci ve direktör Akan Satayev, Azerbaycan’ın ünlü TV oyuncusu Turana Hüseynli, Azerbaycanlı tanınmış oyuncu Elkhan Jafarov, Özbekistanlı ünlü oyuncular Sitora Farmonova ve Raykhon Ulasenova, Kırgızistan’dan muharrir ve oyuncu Emilbek Esenaliev ile Kırgız direktör Ermek Talaibekov da katıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.