Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

TEKNOFEST Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Konferans Salonunda TEKNOFEST Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Ulusal Eğitim Müdürleri ve EBA Grubu katıldı.

Türkiye Teknoloji Grubu Vakfı (T3 Vakfı) İzmir Vilayet Koordinatörü Banu Aras, kısa bir sunum eşliğinde TEKNOFEST’in maksadı, sürecin evreleri ve işleyişi ile ilgili bilgi verdi. Aras, okullara gerekli rehberlik ve dayanağın sağlanması maksadıyla TEKNOFEST vilayet ve ilçe uyum gruplarının kurularak gerekli çalışmaların başlatıldığını söz etti.

Türkiye Teknoloji Kadrosu Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin dayanaklarıyla düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği 2023 yılı müracaatları başladı. Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını arttırmak maksadıyla binlerce gencimizin hayallerini gerçekleştirmek gayesiyle yola çıkan TEKNOFEST; 6. yılında da şenlik coşkusunu Türkiye’den başlayarak dünyanın dört bir yanına yaymak üzere tekrar yola çıktı. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği 2023’te İstanbul’da Atatürk Havalimanında düzenlenecek. Doğu ve batının buluşma noktası İstanbul merkezli teknoloji yarışlarında yarışmacılar proje sunumlarını gerçekleştirecekler. Yarışların final etaplarının ise Ankara, İzmir, Aksaray ve Kocaeli’de yapılması planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version