DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Stellantis’in 3. çeyrek gelirlerinde sert yükseliş

Stellantis’in 3. çeyrek gelirlerinde sert yükseliş

ABONE OL
Kasım 11, 2022 13:18
Stellantis’in 3. çeyrek gelirlerinde sert yükseliş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Stellantis NV’nin satışları, güçlü araç fiyatları ve Jeep Compass gibi modellerin öncülük ettiği yüksek teslimat sayıları sayesinde üçüncü çeyrekte yükseldi. Yükselişte pozitif kur da etkili oldu.

Ram pikap ve Fiat otomobillerini üreten şirket Perşembe günü yaptığı açıklamada, net gelirin yüzde 29 artarak 42,1 milyar Euro’ya (41,3 milyar $) yükseldiğini ve 40,1 milyar euroluk tahminleri geçtiğini söyledi. Stellantis ayrıca yıllık düzeltilmiş işletme gelirinde çift haneli getiri hedefine bağlı kaldı.

Şirket CFO’su Richard Palmer gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tüm yılın mali performansı konusunda hala çok olumluyuz. Üçüncü çeyrek büyümeye tüm bölgelerimiz katkı sağladı” dedi.

Stellantis ve diğer otomobil üreticileri, giderek daha zayıf ekonomik koşullarla mücadele ederken, tedarik zincirinde yaşanan zorluklar nedeniyle hala bastırılmış talepten faydalanıyor. Stellantis Perşembe günü yaptığı açıklamada, yılın başından bu yana şirket araç envanterinin, özellikle Avrupa’daki lojistik zorluklar nedeniyle 179 binden 275 bine yükseldiğini söyledi.

Otomobil üreticileri bir yandan kötüleşen ekonomik görünümle mücadele ederken diğer yandan elektrikli otomobil sektörüyle ilgili planlamasını finanse etme baskısı altında kalıyor. Stellantis, 2030 yılına kadar 5 milyon araç satışı ve 75’in üzerinde tam elektrikli model hedeflerken bu süre boyunca çift haneli getiri hedefini koruduğunu kaydetti.

Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil üreticisinin konsolide sevkiyatları üçüncü çeyrekte yüzde 13 artarak 1,3 milyon araca ulaştı.

Milano’da işlem gören Stellantis hisseleri bu yıl yüzde 18 düştü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.