DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Sivas Belediyesi 10 Bin Adet Su Tasarruf Aparatı Dağıttı

Sivas Belediyesi 10 Bin Adet Su Tasarruf Aparatı Dağıttı

ABONE OL
Kasım 2, 2022 22:27
Sivas Belediyesi 10 Bin Adet Su Tasarruf Aparatı Dağıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Su israfını önlemek ismine Sivas Belediyesi tarafından kent genelinde dağıtılan 10 bin adet tasarruf aparatı için 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde tanıtım programı düzenlendi.

Doğal kaynakların korunması ve şuurlu tüketim konusuna dikkat çekmek gayesiyle düzenlenen program, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kadı Burhaneddin Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Sivas Belediye Lideri Hilmi Alım, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Erdoğan Tunç, DSİ Bölge Müdürü Zafer Aslan, Kredi Yurtlar Kurumu işçisi ve üniversite öğrencileri katıldı.

Sivas Belediyesiyle ortak çalışma içerisinde hoş bir aktifliğe konut sahipliği yaptıklarını lisana getiren Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Erdoğan Tunç, “Dünya tasarruf gününde gençlerimizi ve KYK çalışanlarımızı bilgilendirmek ismine bir ortadayız. Sivas genelinde 7 yurdumuz ile 15 bin öğrencimizi konuk ediyoruz. Bu manada suyun da bir oldukça fazla tüketildiği kurumlarımızda su tasarrufuna dikkat çekmek, suyumuzun sınırsız olmadığına vurgu yapmak için Liderimiz Hilmi Bilgin’in de iştirakiyle su tasarruf aparatlarımızın montajını yapacağız. Yurtlarımızın tamamına su tasarruf aparatlarımızı taktık. Liderimiz Hilmi Alım ve takımına teşekkür ediyorum.” dedi.

Şehirdeki su ezasına dikkat çeken Lider Alım ise “Suyumuzu korumak için tüm uğraşımızı gösteriyoruz lakin burada kıymetli olan israf etmemek. Bu emelle dağıttığımız aparatlar en az 30 oranda tasarruf sağlıyor.” dedi.

Tasarruf kültürü oluşturmak ismine çalışmalar yürüttüklerini lisana getiren Alım, “Her şey sınırsız olmadığı üzere su da sınırsız değil. Fakat ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olduğu için su kaynaklarını sınırsız zannediyoruz. Sivas’ta aslında bu noktada su kıtlığı çeken vilayetlerimizden bir tanesi… Kentimizde de bir su kasvetiyle karşı karşıyayız.” diye konuştu.

Bilgin, kenti susuz bırakmama ismine ilgili kurumlarla çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak şunları kaydetti; “DSİ Bölge Müdürlüğü ile büyük bir projeyi süratle yürütüyoruz. Pusat-Özen Barajı’ndan Sivas 4 Eylül Barajı’na su getirecek projenin ihalesi yapıldı. İnşaat faaliyetleri tüm zorluklara ve düşüncelere karşın başladı ve devam ediyor. Sivas’ı susuz bırakmama ismine inşallah projenin birinci etabını tamamlayacağız. Üzerimize düşeni yapıyoruz, hiçbir mazerete, hiçbir mazerete sığınmadan bu noktada yapmamız gereken çalışmayı tamamlamak bizim vazifemiz. Ancak hemşehrilerimize de düşen bir vazife var, suyu tasarruflu kullanmak, israf etmemek.” dedi.

Belediye olarak su tasarruf aparatı dağıtımına başladıklarını ve aparatın önemli manada tasarruf sağladığını aktaran Alım, aparat dağıtımına devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların akabinde yurttaki lavabolara tasarruf aparatı takıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.