DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Red Bull BC One Dünya Finali heyecanına geri sayım başladı

ABONE OL
Kasım 4, 2022 00:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en itibarlı breakdans (breaking) müsabakası Red Bull BC One, en başarılı B-Boy ve B-Girl’lerin başa baş çabasına sahne olacak. Dünyanın dört bir yanından 16 bayan ve 16 erkek breakdansçının birinci olabilmek için hünerlerini göstereceği yarışta Türkiye’den B-Girl Mer-C ve B-Boy Jester yer alacak. Hip Hop’un doğduğu kent New York’ta 12 Kasım Cumartesi günü saat 22.00’da gerçekleşecek yarış Red Bull TV üzerinden dünyanın her yerinden izlenebilecek.

2004 yılından beri 30’u aşkın ülkede, dünyanın en düzgün breakdansçılarını belirlemek için düzenlenen Red Bull BC One, 16 B-Girl ve 16 B-Boy’u kıyasıya bir çaba için bir ortaya getiriyor. 2022 Red Bull BC One Dünya Finalinde birinci olabilmek için yarışacak olan dansçılar, 12 Kasım tarihinde dansın kalbi New York’ta unutulmaz bir şova imza atmaya hazırlanıyor.

Küresel manada en itibarlı breakdans (breaking) müsabakası olarak bilinen Red Bull BC One ile her yıl binlerce dansçı maharetlerini dünyaya tanıtma imkanını elde ediyor. 2022 yılı Dünya Finali, Manhattan Center’daki Hammerstein Balo Salonu’nda gerçekleşecek Red Bull BC One 2022 Dünya Finali kapsamında, daha evvel breaking sahnesine ismini yazmış, yetenekli 22 dansçı, müsabakanın davet takımında yer alarak, direkt finallerde müsabaka fırsatı buluyor.

Dansçılar “En Harikulâde Breaker” Olmak için Uğraş Edecek

Toplamda 32 dansçının yer alacağı finalde, Türk dansçılar B-Girl Merve “Mer-C” Can ve B-BoyOğuzhan “Jester” Karademir’in de aralarındabulunduğu ülke finalistleri ise 10 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek ön elemeler ile sahneye çıkacak 10 dansçı ortasında yer almak için talihlerini zorlayacak. Red Bull BC One Dünya Finali’nin 2021 yılı birincileri Kazakistan’lı B-Boy Amir ve ABD’li B-Girl Logistx de unvanlarını korumak için uğraş verecek. Müsabakaların akabinde 12 Kasım’daki final için seçilen 4 B-Boy ve 4 B-Girl, Red Bull BC One Dünya Finali’nde müsabaka hakkı kazanacak. Bu seneye özel olarak oluşturulan yeni bir kategori kapsamında heyetler tarafından ‘En Harikulâde Breaker’ unvanını kazanan bir B-boy ve B-girl de final için seçilen 8 dansçının ortasına katılacak.

Red Bull BC One Camp

Red Bull BC One Camp de breaking kültürünün yaygınlaşması ve güçlenmesini sağlamak üzere 2022 Dünya Finali’ne eşlik ederek, break dans efsanelerinin ve yükselen yıldızları birkaç gün boyunca devam edecek atölye çalışmaları, paneller ve müsabakalarla bir ortaya getirecek. Aşağı Manhattan’da gerçekleştirilecek kampa davet edilen dansçılar ortasında hip-hop dans ikonu Mr. Wiggles, Japon B-Girl Ayumi ve Fransız B-Boy Lilou yer alıyor.

Bronx sokaklarından 2024 Paris Olimpiyatları’na

Yaklaşık 50 yıl evvel Bronx sokaklarında doğan ve ünü New York’un ötesine geçerek dünya çapında bir fenomen haline gelen breaking, stilize dans ve atletik sporun yerçekimine meydan okuyan bir koluna dönüşerek 2024 Paris Olimpiyatları’nda yer almaya da hak kazandı.

Rapçi ve kelam muharriri MyVerse ile break dansçı ve aktör B-Boy Wicket’in sunumuyla gerçekleşecek yarışta prodüktör ve müzisyen Rakim, hip hop ikilisi Black Sheep, DJ ve MC Grandmaster Caz ile yetenekli dans kümesi Jabbawockeez de birbirinden ikonik performanslar gerçekleştirecek. DJ Skeme Richards’ın müzikleriyle dansçıların en düzgün olmak için birbirlerine meydan okuyacağı, 12 Kasım Cumartesi günü 22.00’da gerçekleşecek yarış Red Bull TV, www.redbull.com/bcone adresi, Red Bull BC One Facebook hesabı ve Red Bull BC One YouTube kanalı aracılığı ile dünyanın her yerinden izlenebilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.