Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

NASCAR pilotu oyunlardan öğrendiği taktikle elenmekten kurtuldu: Aracı duvara sürttü

NASCAR playoff’larında şoförün son çeşitte beş rakibini geçmesi gerekiyordu. Bu maksada ulaşmak için şoför arabayı duvara dayadı, direksiyonu bıraktı ve rakiplerinin yanından son hız geçti.

NASCAR kuralları duvara çarpmayı yasaklamıyor

Zaferin akabinde Ross Chastain, bu numarayı çocukken kardeşiyle oynadığı NASCAR 2005‘ten öğrendiğini itiraf etti ve “Gerçekten işe yarayıp yaramayacağını hiç bilmiyordum.” dedi. Chastain’in meslektaşları ise onun bu çılgınca hareketini takdir etmediler.

İkinci sıradaki Kyle Larson bunun müsabaka için “iyi olmadığını” ve yasaklanması gerektiğini söyledi. Bir öteki sürücü Joey Logano, kuralların bu çeşit aksiyonları yasaklamadığını kabul etti. Lakin, yasaklanmaması halinde tüm sürücülerin kullanmaya başlayacağından korkuyor.

Video oyunlarının gerçeklikle kesiştiği bu dramatik örnek NASCAR’a mahsus değil. Birçok şampiyona yarışçısı iRacing yarış simülatöründe becerilerini geliştiriyor. NASCAR Cup Series‘in mevcut döneminin kapanışı önümüzdeki Pazar günü, 6 Kasım‘da Phoenix yakınlarındaki Phoenix Raceway‘de yapılacak.
Exit mobile version