Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

Her on çalışandan dokuzu temel siber güvenlik maharetleri eğitimine muhtaçlık duyuyor

Yapılan testlerde, 3 bin 907 çalışanın yalnızca 11’i Kaspersky Gamified Assessment Tool’u kullanarak yüksek seviyede siber güvenlik şuuruna sahip olduğunu kanıtladı. Siber güvenlik şuuru nispeten düşük olan kullanıcıların birden fazla yanılgıyı webde gezinirken yaptı.

Kullanıcıların 90’ı siber güvenlik yetkinliklerinin gerçekte mevcut olandan daha düzgün olduğunu düşünüyor. Bu nedenle Kaspersky Gamified Assessment Tool, sırf çalışan davranışlarını ve farkındalığını değiştirmekle kalmayıp, birebir vakitte bilgi teknolojileri yöneticilerine ve insan kaynaklarına çalışanların siber hünerlerini ölçen bir eğitim ortamı sağlamak için tasarlandı.

Oyun sırasında çalışanlar, uzaktan çalışırken (evde yahut seyahat ederken) ve ofiste çalışırken sıkça karşılaşılan durumlar karşısından verdikleri kararlara karşılık puan alıyor. Böylelikle aksiyonlarının siber risk taşıyıp taşımadığını ve varsayımlarından ne kadar emin olduklarını değerlendirmeleri isteniyor.

Testte iştirakçilerinin yalnızca onda biri (11) Harikalık Sertifikası alabildi. Yani sorulara hakikat karşılık verdiler ve muhtemel puanların 90’ından fazlasını aldılar. Birden fazla kullanıcı (61) sorulara verdikleri karşılıklarla 82 ile 90 ortasında değişen “ortalama” bir sonuç elde ederken, iştirakçilerin 28’i siber güvenlik bilgisi konusunda kâfi bilgi sahibi olduğunu kanıtlayamadı ve 75’ten daha az puan aldı.

Gamified Assessment Tool altı farklı alandaki güvenlik şuurunu ölçüyor: Parolalar ve hesaplar, e-posta, webde gezinme, toplumsal ağlar ve iletileşme, PC güvenliği ve taşınabilir aygıtlar. Kullanıcıların en çok zorlandığı mevzu webde gezinme konusu oldu. Bu kategorideki aksiyonların sadece 24’ü gerçek bir biçimde tanımlandı. Taşınabilir aygıtlara bağlı senaryolar en az karmaşık olanıydı. Çalışanların 43’ü bu senaryolardaki siber riskleri belirlerken kusur yapmadı.

Kaspersky Güvenlik Şuuru ve Akademi Kümesi Eser Müdürü Alexander Lunev, şunları söyledi: “Gamified Assessment Tool, güvenlik şuuru portföyümüzün iştirak evresine dahil edildi. Bu Kaspersky Automated Security Awareness Platformdaki eğitim etabından evvel geliyor ve çalışanların öğrenmeye yönelik motivasyon kazanmalarını sağlıyor. Bu da kurumların çalışanlarının özel gereksinimlerine en uygun eğitim programını bulmalarına yardımcı oluyor. Fakat oyunda elde edilen en düzgün sonuç bile, kullanıcının daha fazla ileri eğitime yahut periyodik bilgi tazelemeye gereksinimi olmadığının göstergesi değil. Akın usulleri değişebilir ve kişinin bunlar karşısındaki farkındalığı zayıflayabilir. Bu nedenle eserin öğrenme ve pekiştirme kısımlarının her düzeydeki öğrenciler için ilgi cazibeli olmasını sağlıyoruz.”

Kaspersky Security Awareness portföyü hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version