Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

HarmonyOS yüklü aygıt sayısı 320 milyonu geçti

Çinli teknoloji devi Huawei’nin iki gün sürecek geliştirici konferansı bugün prestijiyle başladı. Konferans kapsamında sahneye çıkan Huawei Tüketici İş Kümesi CEO’su Yu Chengdong, HarmonyOS işletim sisteminin başarısı hakkında son derece kıymetli açıklamalarda bulundu.

Deneyimli yönetici HarmonyOS yüklü aygıt sayısının 320 milyonu geçtiğini duyurdu. Bu sayı birebir vakitte yıllık %113 üzere inanılmaz bir büyümeyi temsil ediyor. HarmonyOS eserlerinin sevkiyatında ise yıllık %212 üzere önemli bir artış kelam konusu.

2 milyondan fazla geliştirici

HarmonyOS ekosisteminde şu anda 2 milyonun üzerinde geliştirici (bir yıl öncesinin neredeyse iki, iki yıl öncesinin ise 20 katı) ve HarmonyOS dayanaklı aygıt piyasaya süren 2.200’den fazla iş ortağı var. Çinli şirket OpenHarmony açık kaynak projesini daha da geliştirmeyi planıyor.

Huawei, ABD tarafından uygulanan sıkı yaptırımlar nedeniyle aygıtlarında Google uygulama ve hizmetlere yer veremediği için HarmonyOS‘a odaklanmak zorunda kalmıştı. Android kullanımı kısıtlanan şirket HarmonyOS’u yalnızca akıllı telefonlar için değil öbür aygıtlar için de evrensel bir işletim sistemi haline getirdi.

Exit mobile version