DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

İhracat firmalarının yurtdışında fuara katılırken dikkat etmesi gerekenler

İhracat firmalarının yurtdışında fuara katılırken dikkat etmesi gerekenler

ABONE OL
Ekim 27, 2022 23:48
İhracat firmalarının yurtdışında fuara katılırken dikkat etmesi gerekenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnovakademi Genel Müdürü Gökhan Erol, ihracat yapan firmaların katılacakları yurtdışı fuarlarda nasıl devlet dayanağı alınabileceğini ve Multiligo İş Geliştirme Yöneticisi Barış Yaşbala da dijital pazarlama ile fuara iştirakin verimliliği nasıl arttıracağı ile ilgili bilgiler verdi.

Konu hakkında bilgi veren Erol, takviyenin Türk şirketlerinin yurt dışında düzenlenen fuarlara iştirakin takviye kapsamında olduğunu ve dayanağın her yıl Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen fuarlar için m2 bazında belirlendiğini tabir etti. Takviyenin uçak bileti, konaklama ve fuar stant fiyatlarını kapsadığını söyledi. Takviye, Bakanlık tarafından denetim edilen DYS sisteminde kaydı bulunan, hukukî kişi statüsündeki her ölçekteki şirket için verilmektedir.

Erol, ayrıyeten dayanağın ticari fuarlara iştirakle şirketlerin yeni pazarlara ulaşmak için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, şirketleri bu dayanaktan yararlanmaya davet etti.

İşletmeler için dijital pazarlama ajansı Multiligo’nun İş Geliştirme Yöneticiliğini yapan Barış Yaşbala, yurt dışındaki fuarlar müddetince yürütülecek dijital pazarlama faaliyetleri hakkında tekliflerde bulundu.

Fuar hazırlık sürecinde en kıymetli şeyin fuarlar öncesinde gerçekleştirilecek dijital pazarlama faaliyetleri olduğunu belirten Yaşbala, fuarlar öncesinde reklamlarla potansiyel müşterilere ulaşılması ve fuarların verimliliğinin artırılması gerektiğini söyledi.

Multiligo İş Geliştirme Yöneticisi Barış Yaşbala’ya nazaran fuarlar sırasında yürütülecek dijital pazarlama faaliyetleri kritik.

Yaşbala; “Fuarlar yeni pazarlara girmek ve marka bilinirliğini artırmak açısından çok değerli. Bu fuarlardan en uygun formda yararlanmak için dijital pazarlama faaliyetlerimize çok evvelce başlamamız gerekiyor. Fuarlardan evvel online reklamlar ve öbür kanallar aracılığıyla potansiyel müşterilerinize ulaştığından emin olmalıyız. Bu, fuarlarımızın yatırım getirisini araştırmamıza yardımcı olacaktır.”

Yaşbala, “Reklamlar ile fuar öncesinde potansiyel müşterilerle irtibata geçilebilir ve fuarın verimliliği artırılabilir. Ayrıyeten fuar öncesinde gönderilecek e-postalar ve toplumsal medya platformlarında yapılacak davetler de fuarın daha verimli geçmesi açısından çok önemli” dedi. Ayrıyeten iki şirketin ihracat şirketlerinin büyümesine yardımcı olmak için birlikte çalışacağını aktardı.

İnovakademi ve Multiligo, ihracat firmalarını desteklemeye ve Türk şirketlerinin global pazarda başarılı olmalarına yardımcı olmaya kararlıdır.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.