Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

Dünyanın birinci PCIe 5.0 ekran kartı Çin’den geldi

Oyuncu dünyası PCIe 5.0 takviyeli ekran kartlarını AMD, Intel yahut Nvidia’dan beklerken Çin beklenmedik bir atak yaptı. Daha evvel MTT S10 ve MTT S60 ekran kartlarını tanıtan Çinli Moore Threads teşebbüsü MTT S80 ekran kartı ile bir prensip imza atıyor.

MTT S80 ekran kartı neler sunuyor?

MTT S80 ekran kartı firmanın MUSA isminde özel bir mimarisini temel alıyor. 4096 süreç çekirdeği olan ekran kartında 1.8GHz suratlara ulaşılabiliyor. 16GB GDDR6 bellek 256-bit data yolunda 448GB/s bant genişliğine ulaşırken toplamda 14.4 TFLOPS performans pahası elde ediliyor.

RTX 3060 ve RTX 3060 Ti ortasında bir yere pozisyonlanacağı iddia edilen MTT S80 ekran kartının dikkat cazibeli özelliği PCIe 5.0 teknolojisini temel alması. Böylelikle daha verimli ve daha yüksek bant genişlikleri mümkün oluyor. Çift slotlu ekran kartında 3 fanlı bir ısı dağıtıcı yer alıyor. Çıkış tarafında DP 1.4 ve HDMI 2.1 yer alıyor.

MTT S80 ekran kartı özel optimizasyon ve işletim sistemleri gerektiriyor. Yüklü olarak Çinli sistemlerde bu koşullar karşılanabiliyor. Bu bakımdan MTT ekran kartlarını küresel olarak görmek mümkün olmayacak. Yeniden de Çin’in potansiyelini göstermesi açısından kıymetli.

Exit mobile version