Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

Dünya gençleri Buca IMSEF’de buluşuyor

BUCA Belediyesi’nin bilim üssü Buca Bilim ve Sanat Merkezi (BSM)tarafından bu yıl üçüncü sefer gerçekleştirilecek olan Buca IMSEF (International Music, Science, Energy, Engineering Fair) Bilim ve Sanat Fuarı başladı. Dünya gençlerini Buca’da buluşturan tertibin açılış merasimi Buca Belediye Lideri Erhan Kılıç’ın iştiraki ile çevirimiçi olarak gerçekleştirildi.

Buca BSM tarafından, bilimsel araştırma ve sanat ruhunu tüm dünyaya yaymak, gençlerin toplumsal ve kültürel paylaşımlar yapmasını sağlamak hedefiyle hayata geçirilen BUCA IMSEF Müzik, Bilim, Güç, Mühendislik Fuarı bu yıl 31 Ekim-4 Kasım 2022 tarihleri ortasında gerçekleştiriliyor. Dünya gençlerini Buca’da buluşturan tertipte, 19 ülkeden 108 proje yarışa hak kazandı. Finalistler 912 proje ortasından, uzman akademisyenler tarafından yapılan ön kıymetlendirme sonucu belirlendi.

Organizasyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren Buca Belediye Lideri Erhan Kılıç, merkezin çalışmaları ile gurur duyduklarını belirterek, “Türkiye’deki beyin göçünü durdurmak maksadıyla kurduğumuz Buca Belediyesi Buca Bilim ve Sanat Merkezimiz, dünya çapındaki başarılarıyla Buca’nın ve Türkiye’nin ismini tüm dünyaya duyurdu. Merkezimiz öğrencileri 63 altın, 48 gümüş, 37 bronz, 34 özel ve onursal madalya kazandı. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışı ve TEKNOFEST Havacılık ve Teknoloji Şenliği’nde Türkiye birincisi olan merkez, 5 patent başvurusu yaptı; 8 makale yayınladı. Bu muvaffakiyetler Buca’mız ve ülkemiz için gurur kaynağı oldu” diye konuştu.

DESTEĞE DEVAM

Buca Belediyesi olarak bu çeşit değerli projeleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Lider Kılıç “Merkezimiz tarafından düzenlenen bu fuarın geleceğe umutla bakmamızı sağlayan genç bilim insanlarının yetişmesine öncülük ettiğini düşünüyorum. Ulu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği üzere, ‘Dünyada her şeyin, medeniyetin, hayatın, muvaffakiyetin en hakikat rehberi bilimdir” dedi.

ALTI KATEGORİ VAR

Bilim, sanat ve teknolojiye meraklı dünya gençlerini Buca’da buluşturması amaçlanan aktiflik 2020 yılından itibaren gerçekleştiriliyor. Tertipte biyoloji, fizik, kimya, matematik- bilgisayar, mühendislik-enerji ve müzik-piyano olmak üzere 6 farklı kategori var. Her bir kategoride birincilik (Altın madalya) , ikincilik (Gümüş madalya), üçüncülük (Bronz madalya) ve teşvik mükafatları verilecek. Tıpkı vakitte ulusal iştirakçilere, BUCA IMSEF’in dünyanın dört bir yanında gerçekleşen 59 mutabakatlı tertibinde Türkiye Temsilciliği mükafatları verilecek.

Yarışma kapsamında, proje sunumu ve piyano performansları, çevrim içi heyet görüşmeleri ile yapılacak; çeşitli kültürel etkinlikler ve konferanslar düzenlenecek. Tertibin açılış, kapanış ve ödül merasimi ile çalıştaylar, Buca Belediyesi’nin Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Öte yandan tertip kapsamında 8 ve 9 Kasım tarihlerinde bilim insanları ve tertip liderlerinin yer alacağı seminerler de düzenlenecek. Tertibin ödül merasimi ise 11 Kasım günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version