Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

Danimarkalı besin şirketi Palsgaard’dan Türkiye’ye yatırım

100 yılı aşkın tarihiyle besin bileşenleri bölümüne liderlik eden Danimarkalı Palsgaard şirketi yatırımla Türkiye’de uygulama merkezini açtı. Türk Besin Sanayii’ne daha yakın olmayı hedefleyen uygulama merkezi, şirketin dünyada açtığı altıncı merkez olma özelliğine sahip.

Avrupa’nın en değerli besin bileşenleri şirketlerinden biri Danimarkalı Palsgaard, altıncı uygulama merkezini Türkiye’de açtı. İstanbul Maltepe’de 26 Ekim tarihinde resmi açılışı gerçekleştirilen uygulama merkezi ile Palsgaard endüstriyel besin kesimine teknik bilgi birikimi ve altyapısı ile daha yakından hizmet vermeye devam edecek.

Küresel besin sanayileri için bitki bazlı emülgatörler ve stabilizatörler ile kimi alanlarda besin bileşenleri önderi olan Palsgaard’ın, Danimarka, Singapur, Brezilya, Meksika ve Çin’de var olan uygulama merkezlerinin yeni adresi Türkiye oldu.

Türkiye’ye pandemi devrinde yatırım

Dünyanın birinci endüstriyel ticari emülgatörünü bularak inovasyon ile doğan ve 105 yıldır besin sanayiine tahlil üreten ve bunları uygulama merkezleri ile sanayiye sunan Palsgaard, pandemi periyodunda 800 m2’ye yayılan üç uygulama merkezini İstanbul’da kurdu. 17 ülkede 653 çalışanı bulunan Palsgaard’ın Türkiye ofisi ve uygulama merkezinde 14 bireye istihdam sağlanıyor.

Türk Besin Sanayiinin süratli ve sağlıklı gelişimine, inovasyona kıymet vererek dünya pazarlarında süratle büyümesine duydukları inançla yatırım kararı aldıklarını belirten Palsgaard yetkilileri şöyle konuştu: “Türkiye uygulama merkezi ile değerli bir adım attık ve buranın başarısı ile gelecekte öbür yatırımlar olması da olasıdır.

Palsgaard’ın altı üretim tesisinde karbon nötr üretim

“İyi şeyleri bir ortaya getiriyoruz” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren şirketin odağında sürdürülebilirlik kıymetli bir yer tutuyor. Şirketin Danimarka, Hollanda, Meksika, Brezilya, Çin ve Malezya’da buluna altı üretim tesislerinin tamamı karbon nötr üretim yapıyor.

Palsgaard’ın tecrübeli teknoloji uzmanları uygulama merkezlerinde karbon ayak izi bırakmadan üretilen ve fark yaratan eserleri ile sanayide de kaynak kullanımını azaltarak iş ortağı kabul ettikleri firmaların da sürdürülebilirlik gayelerine daha süratli yaklaşmalarına yardımcı oluyor.

2011 yılında maksatlarını 2020’de tüm üretim tesislerinde karbon-nötr üretim yapmak olarak belirleyen Palsgaard bu maksadına daha kısa müddette 2018 yılında ulaştı. Artık amaç, tüm küresel şirket olarak karbon-nötr düzeye ulaşmak.

Palsgaard, RSPO SG sertifikalı palm yağının yanı sıra, ayçiçeği ve öbür bitkisel yağlara dayalı emülgatör ve stabilizatör sistemlerinde dünyanın tek karbon nötr üreticisi olma özelliğine sahip. Şirketin besin emülgatörleri ve emülgatör/stabilizatör sistemleri, fırıncılık, çikolata, süt eserleri, dondurma ve margarin eserlerinin kalitesine ve raf ömrüne katkı sağlıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version