Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

Cumhuriyetin 99. Yılında Çankaya’dan İki Stant Birden

Çankaya’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iki büyük stant ile birlikte devam ediyor. 10 genç sanatkarın 100 yapıtının sergilendiği “2022 + 1 INFINITY SONSUZLUK” standı ve sanatçı Gürol Sözen’in ‘Kurtuluş Destan’ı yorumladığı “Destan ve Onlar” standı, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (DTÇSM) açılan 2 büyük stant ile devam ediyor. 10 genç sanatkarın 100 yapıtının yer aldığı “2022+1 Infinity Sonsuzluk” standı ve ressam, müellif ve sanat tarihçisi Gürol Sözen’in kendine mahsus üslubu ile ‘Kurtuluş Savaşı Destanı’nı yorumladığı yapıtların yer aldığı “Destan ve Onlar” standı, Kasım ayı boyunca sanatseverlerle buluşacak.

GENÇ SANATKARLARDAN SONSUZLUK
Prof. Dr. Değer Giray’ın danışmanlığında hazırlanan “2022+1 Infinity Sonsuzluk” standında, çağdaş estetik duyarlığa, teknolojik gelişmelere ve çağımızın ideolojisine uyarlı yapıtlarıyla tanınan on avangart sanatkarın fotoğraf, heykel ve görsel sanatlardan oluşan yapıtları, 27 Kasım’a kadar Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Başkentlilerin beğenisine sunulacak.

KURTULUŞ DESTANI
Ressam, müellif ve sanat tarihçisi Gürol Sözen’in kendine mahsus stili ile ‘Kurtuluş Savaşı Destanı’nı yorumladığı yapıtların yer aldığı “Destan ve Onlar” standı de 28 Ekim’de ziyarete açıldı. Anadolu uygarlıkları hakkında yapmış olduğu araştırmaları değerlendirdiği kültürel kapsamlı kitapları, belgeselleri, özgün konseptli müze stantları ile ün kazanan Gürol Sözen, yeni standında bu kere Kurtuluş Savaşı’nı bir Destan olarak yorumluyor. Gelecek nesillere bir hatırlatma olarak tanımlanan stant de 27 Kasım’a kadar DTÇSM’de sanatseverlere buluşacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version