DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Cumhuriyet Bayramı Çukurova’da Bir Öbür Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Çukurova’da Bir Öbür Kutlandı

ABONE OL
Kasım 1, 2022 00:12
Cumhuriyet Bayramı Çukurova’da Bir Öbür Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çukurova Belediyesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin Kuruluşunun 99. Yılı nedeniyle, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Sporun Gülen Yüzü Cumhuriyet Bisiklet Festivali” aktifliğine bu senede iştirak epeyce yüksek oldu. Şenlik havasında geçen ve belediye Bahçesinde kurulan kamp çadırları ile kamp ateşlerinin yandığı geceyle başlayan kutlamalara bayan, erkek, çocuk, genç, yaşlı her yaştan cumhuriyet sevdalısı bir ortaya geldi. Belediye Lideri Soner Çetin, alanda toplanan ve kamp ateşi etrafında müzikler ve marşlar söyleyen vatandaşlara eşlik ederek, türküler söyledi… Pazar günüde devam eden aktiflikte, bisikletleriyle katılan yüzlerce vatandaş ve sportmen, bu defa pedallarını marşlar eşliğinde Cumhuriyet için çevirerek bayraklarla kent tipi yaptı.

Çukurova Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Gülen Yüzler Bisiklet Şenliği ağır iştirakle gerçekleştirildi. Adana Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü, Abdosd ve Tabiat Koleji Spor Kulübü’nün atletleri ile yüzlerce Çukurovalı vatandaşın katıldığı aktiflik 2 gün sürdü. Bayanlarında büyük ilgi gösterdiği ve her yaştan Cumhuriyet sevdalısının katıldığı kutlamalar, Çukurova Belediyesi’nin bahçesinde kurulan kamp çadırları ve kamp ateşleriyle başladı. Alanda toplanan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayan vatandaşlarla bir ortaya gelen Belediye Lideri Soner Çetin, “En büyük bayramımız kutlu Olsun” diyerek, Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünde, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan yegane gücümüzün Cumhuriyetçi anlayış olduğunu ve bu nedenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının her yıl ehemmiyetinin daha da pahalandığını söyledi. Kamp ateşi etrafında toplanan sportmenler ve Cumhuriyet kutlamalarına katılan vatandaşlarla bir ortaya gelen lider Soner Çetin, burada söylediği türkülerle geceyi adeta ısıttı. Liderin söylediği marşlara ve müziklere eşlik eden vatandaşlar renkli imgeler oluşturdu.

CUMHURİYET İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Cumhuriyet kutlamaları Pazar günü de tüm heyecanıyla devam etti. Bayan, erkek, çocuk ve yaşlı demeden her yaştan 700 bisikletsever, Cumhuriyet için pedallara bastı. Değerli olan Cumhuriyetimizin ölümsüzlüğüdür ve Ata’mızdan bize olan armağandır diyen Çukurovalılar, büyük küçük demeden her türlü bisikletleriyle alanda yerlerini aldılar. Çukurova Belediyesi önünden başlayan aktiflikte bisikletçiler, konvoy eşliğinde Türkmenbaşı Bulvarı ve Turgut Özal Bulvarı güzergahını takip ederek Alparslan Türkeş ile İsmet Atlı Bulvarlarını kullanarak ve Huzurevleri Mahallesi’ne geçerek yine Çukurova Belediyesi önüne geldiler. Etraftaki vatandaşlarda balkonlarından bayraklar sallayarak Gülen Yüzler Bisiklet Festivali’ndeki bisiklet tipi aktifliğine takviye verdi. Gün uzunluğu Cumhuriyet coşkusu Çukurova Belediyesi bahçesinde devam etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.