Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

Çilek üreticisi bayanlara Lider Erdem’den tam dayanak

Nilüfer’in İnegazi Mahallesi’nde Nilüfer Belediyesi’nin dayanağıyla son iki yıldır çilek üreten bayanlar, daha geniş alanda üretim için Lider Turgay Erdem’den dayanak istediler. “Elimizden tutun” diyen üretici bayanlara, Lider Fazilet takviye kelamı verdi.

Nilüfer’in kırsal mahallesi İnegazi’de çilek üretimi yapan bayanlar elde ettikleri muvaffakiyetle örnek oldular. İki yıl evvel Nilüfer Belediyesi’nin fiyatsız verdiği fidelerle çilek üretimine başlayan bayanların yüzü, bol ve kaliteli üretimle güldü. Bölgede örnek olan bayanlar artık daha geniş alanda çilek yetiştirmek istiyor. İnegazi’nin meşhur çilekleriyle birlikte Nilüfer Belediye Lideri Turgay Erdem’i ziyaret eden üretici bayanlar hem teşekkür etti, hem de yeni bir dayanak daha istedi.

Nilüfer Belediye Lider Yardımcısı Remzi Yılmaz, Nilüfer Belediyesi Etraf ve Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay ile İnegazi Mahalle Muhtarı Nurettin Aydın’ın da yer aldığı ziyarette, bayanlar, çilek üretiminde geldikleri noktayı Lider Erdem’e anlattı. Çok yeterli sonuçlar elde ettiklerini ve çileklere büyük talep olduğunu belirten bayanlar, Nilüfer Belediyesi’nden bir sefer daha fide dayanağı istediler.

Bayanlar ismine konuşan Sultan Demir, “Son iki yıldır çilek yetiştirerek hoş çıkar sağladık. Çalışmayı, üretmeyi seviyoruz. Elimizden tutun daha çok üretim yapalım” diyerek taleplerini iletti. Üreticinin her vakit yanında olduklarını belirten Lider Fazilet de, fide dayanağı için gerekli çalışmanın çabucak yapılacağını belirtti. İnegazi’nin meşhur çileğinin daha geniş alanda üretilmesini istediklerini söz eden Lider Fazilet, çileğin satışı konusunda da yardım sağlayabileceklerini söyledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version