Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

Bu klavyede grafik ünitesi var. Pekala neden?

Klavye konsepti icat edildiği günden bu yana çok gelişti. Tuşlarla dolu dolu olanların yanında sayı tuşlarını bırakarak küçülen yahut birkaç tuş için özel geliştirilmiş oyuncu klavyelerine kadar pek çok tasarım yer alıyor. Ayrıyeten klavye içerisine Raspberry Pi üzere kartlar eklenerek küçük bir bilgisayar da olabiliyor. Finalmouse tarafından geliştirilen bir klavye ise çok farklı.

Grafik üniteli klavye

Prototip etabındaki klavye dıştan bakıldığında standart dizaynlardan pek farklı değil. Asıl becerisi tuşlar üzerinde animasyonlar oynatmaya başlayınca ortaya çıkıyor. İnteraktif tuş kaplamaları pek çok farklı temayı kullanıcıya yansıtabiliyor.

Animasyonlar Unreal Engine 5 üzerinde hazırlanıyor ve Steam üzerinden farklı koleksiyonların çekilerek yansıtılabildiği de belirtiliyor. Animasyonların akıcı olabilmesi için klavyede bir işlemci ve grafik ünitesi de yer alıyor. Bir cam modül 8khz, 4k ve 2k olarak 3 farklı moda sahip.

Elbette herkesin ulaşabileceği bir klavyeden bahsetmiyoruz. Fiyatının çok yüksek olması mümkün bu klavye profesyonel içerik üreticiler yahut oyuncular için ülkü olabilir. Firmanın Freethinking projesi olduğu kestirim edilen farklı klavye için 17 Aralık tarihine gün verilmiş.

Exit mobile version