Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

BSH Türkiye’den 20 yılda 21 bini aşkın ağaç

BSH Türkiye, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakma maksadıyla 2002’de başlattığı Klâsik Ağaç Dikim Etkinliği’ni bu yıl 20’nci defa gerçekleştirdi. Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ndeki ormanlık alanda toprakla buluşturulan 1.000 yeni fidanla aktiflik kapsamında geleceğe kazandırılan ağaç sayısı 21 bin 100’e ulaştı. Böylelikle sırf Tekirdağ’da yapılan 21 bini aşkın ağaçlandırma çalışmasıyla 7 bin 588 ton karbon azaltımı sağladı.

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı beyaz eşya üreticilerinden biri olan BSH Konut Aletleri Grubu’nun tüm faaliyetlerinin temelinde sürdürülebilir hayat vizyonu bulunuyor. Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla üretim yapan ve geleceği şekillendiren teknolojilere imza atan BSH Türkiye, 20. Klasik Ağaç Dikim Etkinliği’ni Çerkezköy’deki orman alanında gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını BSH Türkiye Bulaşık Makinesi Fabrikası Yöneticisi Emrah Cihan’ın yaptığı aktifliğe Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü’nden üst seviye iştirakçiler, akademisyenler, mahallî medya kuruluşu temsilcileri, gönüllüler ve BSH çalışanları katıldı. Böylelikle şirket 2002’den bugüne gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışmaları kapsamında sadece Tekirdağ bölgesinde diktiği 21 bin 100 ağaçla 7 bin 588 ton karbon azaltımı sağladı.

BSH’nin kurumsal sürdürülebilirlik unsurlarına uygun olarak etraf kirliliğini önlemek ve karbon ayak izini azaltmak için çalıştığını belirten BSH Türkiye Bulaşık Makinesi Fabrikası Yöneticisi Emrah Cihan, “BSH olarak iklim kriziyle çaba etmek, gelecek jenerasyonlara yüksek ömür kalitesi sunabilmek ve doğal hayatı koruyabilmek için gerçekleştirdiğimiz projelerden biri olan Ağaç Dikim Etkinliğimizin 20. yılında Çerkezköy’de 21 bin 100’üncü ağacımızı dikerek havanın, suyun, toprağın, canlıların yani kısaca geleceği korunmasına katkı sağladığımız için çok memnunuz. Yarınlarımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BSH Mesken Aletleri Kümesi, tüm dünyada 2030 yılına kadar eserlerinin yüzde 50’sinin sırf dönüştürülmüş materyallerden oluşmasını ve aygıtlarında tekrar kullanılabilen gereç oranını yüzde 95’e çıkarmayı amaçlıyor. Hali hazırda dünyanın her yerindeki tesislerinde 2020’den beri net sıfır olarak faaliyet gösteren BSH, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarının tamamında da yüzde 15 azaltım hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version