Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

Briç tutkunları Efes Selçuk’ta Buluştu: Turnuvaya büyük ilgi!

Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Turnuvası aktiflikleri kapsamında Carpouza Cafe’de düzenlenen Briç Turnuvası, büyük ilgi gördü. Briç sporuna gönül veren 80 iştirakçi, farklı kentlerden gelerek heyecanlı bir gün geçirdiler. Kuşadası, Didim, Ankara ve daha birçok kentten gelen briç tutkunları, hem kıyasıya uğraş etti hem de eğlenceli anlar yaşadı.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, turnuvaya olan ağır ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Briç turnuvamıza iştirak sağlayan tüm atletlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Briç ulusal kadro oyuncularının da katıldığı Briç Turnuvası’nda, Efes Selçuk Belediyesi, uzun yıllar bu kentte yaşamış lakin bir mühlet evvel hayatını kaybeden briç sporuna gönül vermiş Ersin Kirazlı’yı unutmadı. Efes Selçuk Belediye Lider Yardımcısı Bilgi Keskin, Selçuk Briç Kulübü ismine merhum Ersin Kirazlı’nın eşi Esen Kirazlı’ya iletilmek üzere plaket takdim etti. Lider Yardımcısı Bilgi Keskin, Esen Kirazlı’nın yurt dışında olması sebebiyle plaketi aile dostları Hasan Tomruk’a verdi.

Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, “Bundan sonra bu turnuvayı klâsik hale getirmeyi ve daha geniş iştiraklerle düzenlemeyi hedefliyoruz. Tüm iştirakçilere muvaffakiyetler diliyoruz” dedi.

Turnuvaya iştirak yüksek

Turnuvanın Efes Selçuklu iştirakçilerinden Ali Ölmez iştirakten mutlu olduklarını belirterek; “Beklediğimizden çok daha yüksek sayıda bir iştirak oldu. Bilhassa etraf yerlerden gelen iştirakçilerimiz çok beğendiklerini, tekrar gelmek istedikleri belirtiler. Biz de gelen konuklarımıza ve Efes Selçuk Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye Briç Federasyonu Hakemi Abdülkadir Yaz briç sporunun birçok alanı kapsadığını belirterek; “Briç çok toplumsal bir oyun. İçinde mantık, psikoloji, matematik üzere bir sürü şeyi barındıran çok gelişmiş bir beyin sporudur” dedi.

Efes Selçuklu iştirakçilerden Memiş Güngör Briç sporunun birleştirici bir özelliği olduğunu belirterek; “Briç değişik vilayetlerden, ilçelerden gelen hatta milletlerarası seviyede iştirakçiler bir ortaya getiren bir oyundur” dedi.

 

Kuşadası Briç Kulübü Lideri İhsan Cenik turnuvada emeği geçenlere teşekkür ederek; “Selçuk Belediyesi bu turnuvada çok hoş katkılarda, jestlerde bulundu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Briç bir akıl oyunudur

Turnuvanın bir öteki iştirakçisi Muhammed Yıldırım turnuva için Didim’den geldiğini belirterek; “Briç bir akıl oyunudur. 7’den 70’e oynanabilen bir oyun. Bir turnuva, bir yarış halinde yapılıyor. Bugün Selçuk’tan bir arkadaşımızın anısına düzenlenmiş olan bu turnuvaya katılmaktan memnunluk duyuyoruz” dedi.

Turnuvanın her yıl düzenlenmesini istediklerini belirten Mümtaz Akman; Bu turnuvayı düzenleyen Selçuk Belediyesi ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu turnuvanın her sene Zafer Bayramı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları olarak yapılmasını arz ediyoruz” dedi. 

Yapılan turnuvanın akabinde Zafer Turnuvası Briç Kategorisinde dereceye giren iştirakçilere mükafatları verildi.

Turnuvada dereceye giren iştirakçilerin isimleri şu halde:

North South Birincileri: Serhat Berke Erden, Osman Gemici

East West Birincileri: Kamber Dinek, Tuğrul Utku Sarı

Senyör Birincileri: Ali Ülgüç, İrfan Baygın

Mix Birincileri: Hasan Çetin, Hülya Tunavelioğlu

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version