Site icon Tarımsal Haberler – Haberler – Son Dakika Haberleri

Apple, iPhone SE 4 için 5.7 inç ila 6.1 inç ekran seçeneklerini pahalandırıyor

Apple’ın 2024 yılında tasarımsal açıdan büyük değişikliklerle birlikte dördüncü jenerasyon iPhone SE’yi piyasaya sürmeyi planlıyor. iPhone XR gibisi bir tasarımı benimseyeceği belirtilen iPhone SE 4’ün ekran boyutu tarafında ise şimdi bir karara varılamadığı aktarılıyor.

Panel analisti Ross Young’un paylaşımına nazaran Apple, iPhone SE 4 için 5.7 inç yahut 6.1 inç ekran seçeneklerini pahalandırıyor. Ayrıyeten Apple’ın iki tedarikçiden 6,1 inç OLED, farklı iki tedarikçiden de 5,7 inç ila 6,1 inç LCD ekranlar almayı düşündüğü belirtiliyor. Fakat aygıtın OLED mi yoksa LCD teknolojisi mi kullanacağı konusunda da belirsizlik sürüyor.

iPhone SE 4, XR ile benzeri olacak

Apple, iPhone 12’den bu yana OLED ekranları kullanıyor ve halihazırdaki tek LCD ekranlı aygıtı ise iPhone SE. Hasebiyle OLED’e geçişi bu modelde de görebiliriz lakin fiyat noktasında da bir artış olması kelam konusu.

Apple’ın 5.7 inçlik bir ekran mı yoksa 6.1 inçlik bir ekran mı kullanacağına bakılmaksızın Young, ‌iPhone SE‌ 4’ün çentikli tam ekran dizaynına sahip olacağına inanıyor. Fakat şirketin Face ID‘yi ‘SE’ serisine getirip getirmeyeceği belgisiz. Öbür bir mümkünlük da şirketin iPad Air ve iPad küçük 6’ya benzeri formda güç düğmesine Touch ID‘yi yerleştirecek olması.

Exit mobile version