DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

Ankaralı çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Eti Çocuk Tiyatrosu’nun “Mutluluk Denince Akla” oyunuyla kutladı

Ankaralı çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Eti Çocuk Tiyatrosu’nun “Mutluluk Denince Akla” oyunuyla kutladı

ABONE OL
Kasım 23, 2022 23:39
Ankaralı çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Eti Çocuk Tiyatrosu’nun “Mutluluk Denince Akla” oyunuyla kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

99. yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ETİ Çocuk Tiyatrosu Ankara’da çocuklar ile buluştu. 22 yıldır Türkiye’nin her köşesini tekraren dolaşarak çocukları fiyatsız olarak tiyatroyla buluşturan Eti Çocuk Tiyatrosu, 29 Ekim günü Ankaralı çocuklar için perdelerini açtı.

Türkiye’nin en uzun soluklu toplumsal sorumluluk projelerinden biri olan Eti Çocuk Tiyatrosu, 22. yılında çocukların şahsî, toplumsal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında 3 milyona yakın çocuğa fırsat eşitliği içinde tiyatro izleme imkanı sunan Eti Çocuk Tiyatrosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankaralı çocukları ağırladı.

Ankara Panora Sanat Merkezi’nde 2 seans formunda fiyatsız olarak sahnelen Memnunluk Denince Akla oyunu, paylaşmak, yardımlaşmak, çevreyi ve doğayı korumak, hayvan sevgisi, empati, müsamaha, adil olmak ve hayal etmenin gücü üzere bahisler üzerine şurası hikayesiyle, mutluluğa ulaşmak için gereken temel bilgi ve pahaları çocuklara eğitici ve eğlenceli bir halde aktarıyor.

2022 döneminde toplam 140 defa perde açarak yaklaşık 70.000 seyirciye ulaşmayı ve çocukları tiyatronun büyülü dünyasıyla buluşturmayı hedefleyen Eti Çocuk Tiyatrosu’nun turne programına etietieti adresinden ve Eti Çocuk Tiyatrosu’nun toplumsal medya hesaplarından ulaşmak mümkün.

Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın!

Şimdiye kadar, yüz binlercesi hayatlarında birinci kere olmak üzere, yaklaşık 3 milyon seyircinin tiyatro ile fiyatsız buluşmasını sağlamış olan ve daha uzun yıllar seyahatine devam etmeyi hedefleyen Eti Çocuk Tiyatrosu, Türkiye’nin en değerli, geniş kapsamlı ve devamlılığı olan toplumsal sorumluluk projelerinden biri olma özelliğine sahip bulunuyor.

Her dönem birinci kere tiyatroya gidecek on binlerce çocuğa, hayatlarında orijinal pencereler açan ve tiyatro ile tanışma imkânı sağlayan Eti Çocuk Tiyatrosu, bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında onlarca kentte perdelerini açtı. Bu yıl 22. dönemini kutlayan Eti Çocuk Tiyatrosu, şimdiye kadar “Bisküvi Adam”, “Kakaolu Olsun”, “Alaaddin’in Sihirli Lambası”, “Alice Mükemmeller Diyarında”, “Pinokyo”, “Çizmeli Kedi”, “Kral Çıplak”, “Kırmızı Başlıklı Kız” ve “Heidi” olmak üzere 9 farklı oyun sahneledi.

“Mutluluk Denince Akla” Oyununun Hikâyesi

Hikâyenin tamamı Özgür’ün düşünde geçer. Özgür, arkadaşları Deniz, Kerem ve Caner ile gidecekleri piknik için parktaki bankta onları beklerken uyuyakalır. Hayalinde karşısına farklı bir kıyafet içinde, elinde çeşit çeşit eski saatlerle dolu çantası olan “Mutlu Vakit Perisi” çıkar. Memnun Vakit Perisi, Özgür’e sihirli bir saat armağan eder. Özgür, arkadaşlarıyla birlikte, farklı maceralar yaşayarak memnunluk için gerekli olan birçok temel bedeli keşfeder. Memnun Vakit Perisi de hayatın içinden farklı karakterlere bürünerek Özgür ve arkadaşlarının memnunluk kıymetlerini keşif seyahatlerinde yardım eder.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.