DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN %
İstanbul
°

KALAN SÜRE

30 Büyükşehir, tarımın kalkınması için Kocaeli’de bir ortaya geliyor

ABONE OL
Kasım 4, 2022 00:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir ile Milletlerarası Tarım Kentleri Birliği, 2-4 Kasım’da “2. Lokal İdareler ve Tarım Çalıştayı”nı düzenleyecek

Uluslararası Tarım Kentleri Birliği (Agricities) tarafından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 30 Büyükşehir Belediyesinin iştirakiyle “2. Lokal İdareler ve Tarım Çalıştayı” düzenlenecek. Kocaeli Kongre Merkezi’nde 2-4 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek çalıştayda ülke tarımının daha yeterli noktaya getirilmesi için istişarelerde bulunulacak. Türkiye’deki tüm Büyükşehir Belediyelerinin tarım hizmetleri ünitelerini bir ortaya getirerek, bilgi paylaşımı ve ortak proje üzere amaçlar doğrultusunda kurulan Uluslararası Tarım Kentleri Birliği’nin (Agricities) bu yılki tarım çalıştayı, Kocaeli’de gerçekleştirecek.

KOCAELİ, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Tarıma yönelik çiftçilerin yüzünü güldüren projelerle Türkiye’ye örnek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliğinde, 30 Büyükşehir Belediyesi, belediyelerin Ziraî ve Kırsal Hizmetler Dairesi yöneticileri, mahallî idare temsilcileri, özel kesim yatırımcıları, çiftçiler ve akademisyenlerin iştirakiyle “30 Büyükşehir, tarım için birlikte” sloganıyla, “Yerel İdareler ve Tarım Çalıştayı, 2-4 Kasım tarihinde Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenecek.

KATMA PAHASI YÜKSEK ÜRÜNLER

Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın öncülüğünde katma kıymeti yüksek eserler yetiştirmeye teşvik edilen çiftçilerin gelir seviyesini artırmak ve ziraî kalkınmaya dayanak sağlamak emeliyle hayata geçirilen, Kocaeli’nin en değerli kırsal kalkınma ataklarından biri olan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi (TABİP) başta olmak üzere mazot, gübre, tohum, çağdaş sera suramı ve meyve fidesi üzere çok sayıda dayanaklarla tarımın kesintisiz sürdürülmesi hedefleniyor.

BAKAN KİRİŞCİ DE KATILACAK

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin de katılacağı ziraî deneyimlerin ve tekniklerin paylaşılacağı üç gün sürecek çalıştayda, daha uygun bir ziraî biyolojik çeşitlilik, daha fazla besleyici ögeler, tarım toplumları için gelişmiş geçim kaynakları ve daha güçlü sürdürülebilir tarım sistemi bahislerinde sunumlar yapılacak. Çalıştayda ayrıyeten, Büyükşehir Belediye Liderleri, ilgili daire liderleri ve lokal idare temsilcilerinin iştirakiyle “Tarımda Yeni Kuşak Uygulamalar”, “Tarımsal Örgütlenme ve İstihdam”, “Sürdürülebilir Ziraî Pazarlama Stratejileri” ve “İklim Değişikliğinin Tarımda Yarattığı Tehditler” mevzularında özel oturumlar düzenlenecek. Açılış programıyla birinci gün 10:00’da başlayacak Lokal İdareler ve Tarım Çalıştayı’nın son gününde sonuç bildirgesi yayınlanacak.

ULUSLARARASI TARIM KENTLERİ BİRLİĞİ (AGRİCİTİES)

Birliğin Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lübnan, Kuzey Makedonya, Maldivler, Sırbistan, Somali, Kamerun, Filipinler ve Benin’den 74 üyenin yanı sıra Türkiye’den 15 Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte toplam 209 üyesi bulunuyor. Merkezi Konya’da bulunan ve Büyükşehir Belediyeleri dayanağı ile finanse edilen birlik, belediyelerin yaşadığı ziraî idare ile ilgili sorunların tahlilleri konusunda, bilgi ve deneyim paylaşımı ve ortak projeler yürütüyor. Tarım Kentleri Birliği’nin dünya çapında iş birliği boyutunda çalışabilen bir kurum haline getirilmesi hedeflenirken, Büyükşehir Belediyeleri, Bakanlığın takviyeleri yanında çok büyük boyutta çiftçi dayanakları vererek ülke tarımına katkı sunuyor. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyelerinin dayanakları bir ortaya getirilerek, kamu kaynaklarının yerinde ve gerçek kullanımı ile mahallî tahliller üretilmesi hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.